Staro šolo pri Mali Nedelji bodo porušili

Občina Ljutomer si je že pridobila kulturnovarstveno soglasje za odstranitev objekta, s čimer se lahko nadaljujejo postopki za rušitev in primerno ureditev tega dela Male Nedelje.

Prlekija-on.net, torek, 31. avgust 2021 ob 19:30
Stara šola Mala Nedelja

Stara šola Mala Nedelja

Zgradba nekdanje šole pri Mali Nedelji že okoli 25 let razpada in kazi središča kraja. Pred leti se je sicer ob zgradbi postavil gradbeni oder in domačini so upali, da se bo le nekaj premaknilo, a se ni zgodilo nič. Sedaj je Občina Ljutomer z lastnico nekdanjega objekta osnovne šole v Mali Nedelji podpisala Sporazum o razvezi kupoprodajne pogodbe, sklenjene 23. julija 2004.

Stranki notarskega zapisa sta se sporazumeli, da bo vsaka vrnila, kar je na podlagi pogodbe prejela. To pomeni, da bo Občini Ljutomer vrnjen nekdanji objekt osnovne šole v Mali Nedelji, Občina Ljutomer pa bo vrnila kupnino s stroški in obrestmi v skupni višini 2.882,32 evra.

Občina Ljutomer si je že pridobila kulturnovarstveno soglasje za odstranitev objekta. Tako se lahko nadaljujejo postopki za rušitev tega propadajočega objekta in primerno ureditev tega dela Male Nedelje.

Raziskovanje notranjosti stare šole

Skupina mladih raziskovala notranjost zapuščene stavbe v Prlekiji




Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo