Srečali so se lastniki in ljubitelji Minijev

Konec tedna so preživeli z druženjem ob Blaguškem jezeru ter odkrivanju okolice na panoramskih vožnjah.

Prlekija-on.net, četrtek, 2. september 2021 ob 11:36
Srečanje Mini Meehing 2021

Srečanje Mini Meehing 2021

V soboto, 28. avgusta, je na našem koncu potekalo srečanje lastnikov vozil Mini "Mini meehing 2021". Srečanja se je udeležilo okoli 50 vozil z okoli 100 udeleženci, potekalo pa je ravno v dneh, ko so pred 62 leti uradno proizvedli prvi Mini. Gre tudi za eno izmed redkih vozil, ki se je proizvajalo celih 40 let in njegova popularnost še vedno raste iz leta v leto. Udeleženci so bili iz vse Slovenije ter tudi Srbije, Slovaške in celo iz Škotske.

Lastniki teh majhnih in priljubljenih vozil so se zjutraj zbrali pri gradu Rače, kjer so opravili krajši ogled gradu. Po ogledu so se z vozili odpravili proti Ptuju s kratkim postankom ter nato naprej na panoramsko vožnjo z ogledom Dominkove domačije, najstarejše obnovljene panonske domačije ter degustacijo vina v vinotoču Malek, 350 let stari zidanici, ki ponuja ene izmed najbolj kakovostnih vin našega okoliša.

Kosilo so opravili v gostišču Brenholc, nato pa so se zapeljali proti Blaguškemu jezeru, kjer so se namestili v dvokapnih hiškah. Sledilo je druženje ob jezeru ter večerja v Gostišču pri Antonu.

V nedeljo zjutraj so opravili zajtrk iz lokalno pridelanih dobrot ter se do poldneva družili ob jezeru, nato pa je sledil odhod in vožnja proti Ptuju. Zapeljali so se skozi staro mestno jedro najstarejšega mesta v Sloveniji do Skorbe, kjer je sledila še kavica v Boško Baru.

Polni lepih vtisov z druženja so se nato odpravili na pot domov, v upanju, da se kmalu spet srečajo.



Več v Družabno