66-letniku zasegli konopljo, orožje in strelivo

Med hišno preiskavo so odkrili in mu zasegli okoli 4 kg posušenih rastlinskih delcev, za katere sumijo, da je konoplja, dve sadiki konoplje, dva kosa kratkocevnega orožja in več nabojev različnega kalibra.

Prlekija-on.net, torek, 7. september 2021 ob 09:18
Zaseg konoplje in orožja

Zaseg konoplje in orožja

Policisti Policijske postaje Rače so na podlagi odredbe Okrožnega sodišča v Mariboru, zaradi suma storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186/I. členu kazenskega zakonika (KZ-1), opravili hišno preiskavo in vseh njenih pritiklin pri 66-letnem osumljencu z območja občine Starše.

Med hišno preiskavo so odkrili in mu zasegli okoli 4 kg posušenih rastlinskih delcev, za katere sumijo, da so prepovedana droga konoplja, dve sadiki konoplje, dva kosa kratkocevnega orožja in več nabojev različnega kalibra.

Policisti bodo zoper osumljenega, zaradi posesti prepovedanih drog, če bodo analize to potrdile, podali kazensko ovadbo na pristojno tožilstvo, zaradi nelegalne posesti orožja in streliva, pa mu bodo izdali odločbo o prekršku.

Foto: PP Rače



Več v Črna kronika

Policija

Ormoški policisti 60-letnici zasegli naboje

četrtek, 25. april 2024 ob 11:41
Ukradli so les

Obravnavali tatvino lesa iz gozda

četrtek, 25. april 2024 ob 07:34