Ob Dnevu športnih društev za osnovnošolce pripravili pester športni program

Na kar treh lokacijah (telovadnica pri OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, atletski stadion in športna dvorana ŠIC Ljutomer) so se odvijale razne predstavitve in aktivnosti.

Prlekija-on.net, nedelja, 19. september 2021 ob 09:14
Dan športnih društev v Ljutomeru

Dan športnih društev v Ljutomeru

V četrtek, 23. septembra 2021, bomo drugo leto zapored obeležili slovenski državni praznik Dan slovenskega športa. Pri Športni zvezi Ljutomer si želijo, da bo ta dan zares športno obarvan. Ker pa ni dela prost dan, se apelira na vse vzgojno izobraževalne zavode (vrtci, šole...) in tudi na podjetja, da ta dan izkoristijo za športni dan, za športne aktivnosti, pohode, team buildinge... ali pa zgolj med službenim časom pripravijo »športno aktivni odmor«.

Športna zveza Ljutomer je za učence in učenke OŠ Ivana Cankarja Ljutomer v obeležitev praznika športa lansko leto 23. septembra pripravila Dan športnih društev.

Letošnje leto pa je zaradi odsotnosti 6. razredov, ki so takrat v šoli v naravi, Dan športnih društev potekal v četrtek, 16. septembra 2021.
Učenci so na ta dan imeli športni dan. Za njih se je pripravil zares pester športni program. Na kar treh lokacijah (telovadnica pri OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, atletski stadion in športna dvorana ŠIC Ljutomer) so se odvijale razne predstavitve in aktivnosti. Na atletskem stadionu so razredi s tekom in hojo zbirali kroge, na ostalih dveh lokacijah pa je svoje delovanje na ta dan predstavilo kar 12 društev. Učenci so krožili od ene postaje do druge in spoznavali različne športe ter se v njih tudi preizkusili.

Prisotni so bili tudi predstavniki Olimpijskega komiteja Slovenije-Združenja športnih zvez, ki so z otroci 1. triade izpeljali olimpijski protokol, za njih pa so imeli pripravljen prav poseben poligon. Za veliko navdušenje med najmlajšimi pa je poskrbel maskota lisjak Foksi.

Vsak učenec je prejel diplomo, sladoled in letak s kontaktnimi podatki sodelujočih društev. Dogodek je bil velika priložnost in promocija za vsa sodelujoča športna društva, da nad svojo športno panogo navdušijo in v svoje vrste privabijo nove člane.

Na koncu so veseli in navdušeni otroci že načrtovali in premlevali, kateremu športnemu društvu se bodo pridružili. Športni dan pa so zapustili z obljubo in željo, da se prihodnje leto za njih spet pripravi Dan športnih društev.

Športna zveza Ljutomer se zahvaljuje učencem in učenkam ter učiteljem OŠ Ivana Cankarja Ljutomer za sodelovanje in vsem društvom, ki so se odzvala njihovemu povabilu: TVD Partizan Ljutomer judo sekcija, Plesna šola Nina, ŠD Strelec Grlava, TVD Partizan Ljutomer namiznoteniška sekcija, ŠD NK Veržej, ŽOK Ljutomer, TVD Partizan Ljutomer KK Lotmerk, Twirling klub Ljutomer, TVD Partizan Ljutomer badminton sekcija, ŠD KMN Meteorplast, TVD Partizan Ljutomer tenis sekcija, RKS OZ Ljutomer in OKS-ZŠZ.



Več v Šport