Za Mihaelo s pohodom zbrali preko 3 tisoč evrov. Še vedno pa lahko pomagate.

S projektom Potovanje od glave do pete so poskušali zbrati čim več finančnih sredstev za namen financiranja Mihaelinega izobraževanja in zagona samostojnega podjetja.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 20. september 2021 ob 19:40
Prijatelji pohodniki z Mihaelo

Prijatelji pohodniki z Mihaelo

Prijatelji pohodniki in člani Turističnega društva Gomila v Slovenskih goricah so avgusta organizirali dobrodelni pohod po Sloveniji - Od glave do pete, o čemer smo takrat že poročali. Ob tem zadanem cilju so bili mnenja, da bi s takšnim podvigom lahko naredili nekaj dobrodelnega in pomislili so na svojo skupno sorodnico Mihaelo Rojht - prijazno, prizadevno in delovno mlado damo, ki slepoti ne dovoli, da bi ji predstavljala oviro pri doseganju svojih sanj. Tako so se odločili, da bodo s svojim projektom "Potovanje od glave do pete" poskušali zbrati čim več finančnih sredstev za namen financiranja Mihaelinega izobraževanja in zagona samostojnega podjetja.

S svojim dobrodelnim pohodom čez celotno Slovenijo so zbirali namenska sredstva za Mihaelo, študentko Višje strokovne šole za gostinstvo, velnes in turizem Bled, ki pa se od svojih sošolcev razlikuje po tem, da je že od rojstva slepa. Kljub slepoti odločno stopa svojim sanjam naproti, da bi nekoč imela svoj lasten velnes salon. Tekom šolanja žal ne bo pridobila vseh kvalifikacij, ki si jih želi in si jih mora tako financirati sama. Prav tako želi pridobiti znanje na področju uporabe gongov.

Mihaeli bodo pomagali s pohodom od Lendave do Izole

Za pomoč Mihaeli bo skupina Prijatelji pohodniki prehodila Slovenijo »od glave do pete«


Prijatelji pohodniki so svoj zadani cilj dosegli in v sedmih dneh premagali 307 kilometrov od Lendave do Kopra. V KDR Združenje asistenca so. p., pri katerih je Mihaela uporabnica osebne asistence, niso dvomili v njihov uspeh. Dnevno so tudi spremljali njihove objave na FB strani ter se veselili ob njihovih vsakodnevnih zmagah, ko so dosegali svoje dnevne cilje.

Tako je celotno pot opisal Dušan Kump:
Cel prejšnji teden sem objavljal vse v skupnem imenu ekipe, ki se mi je pridružila na dobrodelnem pohodu za Mihaelo in v imenu skupine Prijatelji pohodniki. Naj strnem v nekaj besed svoje občutke iz celotnega tedna »POTOVANJE OD GLAVE DO PETE«.
Neprespana noč pred samim začetkom ni dajala dobrega občutka. Ampak sam prihod ostalih članov, ki so se mi pridružili (nekateri so seveda zamujali), je hitro spremenil živčnost v pozitivo, saj sem takoj videl, da so dokaj podobni norci kot jaz.
Prvi dan, ki je bil za vse zelo težek nas je postavil pred dejstvo - bomo zmogli ali bomo obupali? Ampak naslednje jutro, ko sem videl vse ostale tako motivirane, sem rekel: »mi bomo to zmogli in nič nam tega ne bo preprečilo«.
Kaj mi je to potovanje sploh prineslo?
Potrditev samemu sebi, da zmorem več kot si upam.
Tisti prijeten občutek, da ti nekdo res zaupa brez kakršnekoli pripombe, da ga boš pripeljal toliko kilometrov peš na drugi konec Slovenije.
Občutek neverjetne hvaležnosti Mihaele in celotne moje družine za trud.
Nekaj zeloooo pomembnega... Močnejšo vez z družino in nove prijatelje, katerih ni mogoče nikoli pozabiti.
Neverjetno pa je to, da me je cel teden čakala moja - naša Fonzi, ki me bo spremljala vsepovsod in spominjala na to doživetje.
Že 3 dni premlevam vse dogodke, jih podoživljam in težko dojamem, da je bilo vsega tega napora dejansko tako hitro konec. Težko se je vrniti v stare tire po takšni preizkušnji.
Ampak naj rečem HVALA Mihaela Rojht za spodbudo,
Nataliji in Janezu za pogum, zaupanje, pomoč in spodbudo,
Lucija Anžel za logistično in moralno podporo,
Barbara Rudelič za nešteto ur smeha, zajebancije, ki niso za v javnost in Fonzi,
Marija Jesihar za vse ure, ki si jih morala preživeti z nama z Barbaro (pa čakam še opravičilo za zamudo, če se nisi našla v prvem delu objave)...
HVALA, da ste ali ste postali del mojega življenja. RAD VAS IMAM.
Hvala tudi vsem ostalim, ki ste se pridružili kakšen del poti ali kako drugače postali del potovanja, saj ste veliko prispevali k našemu uspehu.

V KDR Združenje asistenca so. p. so pomagali po svojih močeh in skupaj z doniranimi dobrotami s strani Kmetije Koroša in Kmetije Filipič poskrbeli za okrepčilo na drugi dan potovanja.

Prijateljem pohodnikom pa so na poti pomagali tudi številni drugi in tako se je ponovno pokazalo, da je veliko ljudi, ki so pripravljeni odpreti srce in priskočiti na pomoč. Vsem skupaj so se zahvalili v naslednjem zapisu:

Prijatelji pohodniki in Mihaela Rojht se iz srca zahvaljujemo vsem, ki so omogočili POTOVANJE OD GLAVE DO PETE. Z...

Objavil/a Prijatelji pohodniki dne Četrtek, 09. september 2021

Še vedno lahko donirate uporabniki Telemacha preko SMS sporočil

V KDR Združenje asistenca so.p. so veseli, da so del Mihaeline življenjske poti in so ponosni tako na Mihaelo kot na vse njene bližnje, ki so s svojo srčnostjo in odločnostjo premagovali kilometre od Lendave do Kopra. Prepričani so, da bo Mihaeli z zbranimi sredstvi veliko lažje uresničiti svoje sanje, predvsem pa je za njo neprecenljivo predvsem zavedanje, da ima okrog sebe ljudi, ki verjamejo vanjo in ji bodo vedno stali ob strani.

Namenska sredstva še lahko do 30.09.2021 darujejo uporabniki Telemacha in sicer s poslanim SMS sporočilom s ključno besedo MIHAELA5 na 1919. Pri ostalih ponudnikih pa je akcija že zaključena.



Več v Kultura in izobraževanje