Slovenjegoriški muzikanti videospot za polko Pod brajdami posneli na Maleku

Polka je posvečena trenutnemu času trgatev in govori o ljubezni do grozdja, vinske trte, vinogradništva in seveda o druženju s prijatelji ob dobri žlahtni kapljici.

Prlekija-on.net, torek, 21. september 2021 ob 12:42
Slovenjegoriški muzikanti

Slovenjegoriški muzikanti

Slovenjegoriški muzikanti so mlad narodnozabavni ansambel, katerega zraven ljubezni do narodno-zabavne glasbe povezuje tudi veliko prijateljstvo. Prvič so se predstavili pred približno štirimi leti, v sedanji zasedbi pa delujejo malo dlje kot leto.

Ansambel Slovenjegoriški muzikanti sestavljajo Jure Fakin (trobenta, klaviature, vokal), David Hip (klarinet, bobni, vokal), Primož Ketiš (kitara, vokal), Jure Peršak (bariton, bas kitara, vokal) in Žan Prša (harmonika, vokal), ki je tudi vodja ansambla.

Člani ansambla so nedavno posneli in izdali svojo drugo avtorsko pesem, polko z naslovom Pod brajdami, na katero so še posebej ponosni, saj je melodijo, na osnovi besedila priznanega mladega tekstopisca Mateja Trstenjaka, napisal kar njihov harmonikaš Žan Prša. Dokončen aranžma je pripravil Jože Burnik, s katerim so sodelovali že pri izdaji njihove prve avtorske polke z naslovom Slovenske gorice, za glasbeno produkcijo pa je poskrbel Bojan Lugarič (Studio Lugoton).

Polka je posvečena trenutnemu času trgatev in govori o ljubezni do grozdja, vinske trte, vinogradništva in seveda o druženju s prijatelji ob dobri žlahtni kapljici. Kot že pove njihovo ime prihajajo iz širše okolice Slovenskih goric, zato jim je tematika njihove nove pesmi in nasploh tradicija vinogradništva ter trgatev še posebej pri srcu. Videospot so posneli v prekrasnem objemu Slovenskih goric na posestvu Zidanice Malek v Svetinjah.

Videospotu in skladbi lahko prisluhnete v priloženem videu.

V prihodnje želja izvajanje kvalitetne narodnozabavne glasbe na večjih odrih doma in v tujini

Slovenjegoriški muzikanti prihajajo iz širšega okoliša Slovenskih goric, kjer tudi največkrat nastopajo na raznih obletnicah, porokah, zaključkih, itd. Igrajo narodnozabavno in zabavno glasbo, katero želijo v prihodnje predstaviti še drugod po Sloveniji. Na svoji glasbeni poti se zgledujejo po priznanih domačih in tujih ansamblih, med katerimi izstopajo Ansambel bratov Avsenik, Alpski kvintet, Modrijani, Lechner Buam in še mnogi drugi.

Z njihovo prvo avtorsko pesmijo, polko z naslovom Slovenske gorice, so se udeležili 31. Festivala narodno zabavne glasbe Cerkvenjak 2019, kjer so kot edini kvintet s svojim nastopom poželi bučen aplavz občinstva. Njihovi prihodnji cilji so sodelovanje na še več narodnozabavnih glasbenih festivalih in snemanje ter izvajanje kvalitetne narodnozabavne glasbe na večjih odrih doma in v tujini.



Več v Glasba in film