Bliža se kolesarski praznik v Slovenskih goricah

Organizatorji pričakujejo množično udeležbo na Cestni kolesarski dirki za Pokal občine Sveta Trojica ter maratonu Slovenija kolesari.

Prlekija-on.net, torek, 21. september 2021 ob 17:59
Kolesarski maraton

Kolesarski maraton

Športno društvo Sveta Trojica, pod vodstvom Valerija Zorka že nekaj časa pripravlja vse potrebno za Cestno kolesarsko dirko za Pokal občine Sveta Trojica, ki šteje za Pokal Slovenije OMR. Dirka bo v soboto, 25. septembra, s skupinskim štartom, za vse kategorije in starosti, ob 10. uri, na osrednjem trgu v Sveti Trojici. Trasa nato pelje po čudovitih vinorodnih Slovenskih goricah: Sveta Trojica - Osek- smer Benedikt, Benedikt, Spodnja Bačkova, Sveta Ana, Žice, Lenart-Ob gozdu, Lenart-Jurovska cesta, Jurovski Dol, Zgornje Partinje, Zamarkova, Hrastovec, Zgornja Voličina, Spodnja Voličina, Lormanje, Lenart-Ribiška pot, Lenart-Radehova, Lenart-Ptujska cesta, Sveta Trojica-smer Cerkvenjak, Spodnja Senarska, Brengova, Cerkvenjak, Cerkvenjak-smer Cogetinci, Cogetinci, Osek, Sveta Trojica, kjer je cilj na Trojiške trgu 26, v skupni dolžini 66,5 km.

Predprijave: Startnina znaša za imetnike licenc KZS 18€ in mora biti tudi plačana do četrtka, 23.9.2021 do 12:00 ure. Prijave in plačila se izvajajo preko portala: prijavim.se. Po izvedeni prijavi boste prejeli navodilo za izvedbo plačila. V primeru, da potrebujete dodatne informacije, pokličite 041 855 782 ali pa pošljite e-mail: info@prijavim.se! Za prijavo na dan dirke je startnina 23 €.

Tekmuje se po predpisih pravilnikov UCI, KZS in OMR ter določilih tega razpisa. V soglasju s sodniškim zborom si organizator pridržuje pravico do spremembe tega razpisa. V času tekmovanja bo na trasi 20 minutna pomična zapora cest, zaporo izvaja policija ob sodelovanju vozil in motoristov organizatorja in rediteljev. Tekmovalci, ki bodo izven zapore, morajo voziti v skladu s CPP. Tekmovalci vozijo na lastno odgovornost. Organizator ne odgovarja za nastalo škodo, ki si jo povzročijo tekmovalci med seboj ali proti tretjim osebam. Tekmovalci so obvezni, da se odzovejo na morebiten poziv na doping kontrolo. Prireditev je zavarovana. Tekmovalci, spremljevalci in gledalci so dolžni upoštevati navodila v skladu z veljavnimi ukrepi varstva pred virusom COVID-19 in upoštevati COVID-19 protokole organizatorja, UCI in zakonov ter veljavnih odlokov R Slovenije na dan izvedbe tekmovanja.

Nagrade: Nagrade so skladu s pravili OMR pri KZS. Podelitev nagrad bo 30 min po prihodu zadnjega tekmovalca v cilj. Pritožbe: Pri glavnem sodniku v 15. minutah po objavi neuradnih rezultatov, ki bodo izobešeni v pisarni dirke ob kavciji 25€. Dodatne informacije: Na progi bodo vozila organizatorja, policije, motoristi reditelji, zdravnik, reševalno vozilo in zaključno vozilo. Proga bo v celoti označena. Bife za tekmovalce je možno izvajati po 30 km in do 56 km na vseh vzponih. Odmetavanje smeti je prepovedano.

Pol ure pozneje še štart dirke "Slovenija kolesari 2021"

Pol ure za omenjenim štartom, torej ob 10.30 uri sledi štart dirke "Slovenija kolesari 2021", in sicer gre za Maraton občine Sv. Trojica v Slovenskih goricah 2021. Proga poteka po podobni trasi, a ker je malo krajša (55 km), se ne gre v Cerkvenjak. Prijave za omenjeni maraton potekajo v Samostanski kleti Frančiškanskega samostana, Trojiški trg, od 8:00 ure do 10:15 ure. Startnina je 15€, popust z olimpijsko kartico in kolesarsko kartico KZS 10 %.

Pravila maratona: Na maratonu morajo kolesarji voziti v skladu s CPP. Organizator bo kolesarje spuščal na progo v valovih z razmikom 1 min (v skupini 6 do 8 kolesarjev), za varen prehod in vključevanje na ceste bodo poskrbeli redarji. Maraton vsi vozijo na lastno odgovornost in po svojih zmožnostih. Organizator ne odgovarja za nastalo škodo, ki si jo povzročijo med seboj ali proti tretjim osebam. S podpisom prijavnice pred startom kolesarji potrdijo, da so seznanjeni in se nepreklicno strinjajo z določili Razpisa kolesarskega maratona. Prireditev je zavarovana.

Kolesarji, spremljevalci in gledalci so dolžni upoštevati navodila v skladu z veljavnimi ukrepi varstva pred virusom COVID-19 in upoštevati COVID-19 protokole organizatorja, ter veljavnih odlokov R Slovenije na dan izvedbe maratona.

Nagrade: Spominska vrečka, praktična nagrada in malica. Na progi bodo vozila organizatorja, motoristi reditelji in zaključno vozilo. Proga bo v celoti označena. Obvezna je uporaba kolesarske čelade. Odmetavanje smeti je prepovedano.



Več v Šport

Slovenska bakla v Ljutomeru

Slovenska bakla že ta teden v Prlekiji

ponedeljek, 15. april 2024 ob 16:15
Meteorplast ŠIC bar U15

Meteorplast ŠIC bar U15 državni podprvak

ponedeljek, 8. april 2024 ob 09:29