Specialno tovorno vozilo za pomoč ljudem ob naravnih nesrečah tudi na območju Ljutomera

40 specialnih tovornih vozil, 164 menjalnih nadgradenj in 10 priklopnih visokozmogljivih črpalnih enot. Nova sodobna oprema bo omogočila hiter, varen, učinkovit in koordiniran odziv na pojav poplav na celotnem ozemlju Republike Slovenije in zagotavljala večjo zaščito premoženja in življenj ob poplavah.

Prlekija-on.net, sreda, 22. september 2021 ob 10:58
Oprema bo v pomoč ob naravnih nesrečah

Oprema bo v pomoč ob naravnih nesrečah

Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt »Zagotavljanje ustrezne opreme za izvajanje nalog na področju zaščite, reševanja in pomoči ob poplavah na državni, regionalni in lokalni ravni«. Za 28 milijonov evrov vreden projekt, ki ga bo izvajala Uprava RS za zaščito in reševanje, bo Kohezijski sklad prispeval kar 20 milijonov evrov. Gre za rekorden znesek, saj še nikoli doslej za civilno zaščito in tehnično opremo za pomoč ob naravnih nesrečah ni bilo namenjenih toliko evropskih sredstev, navaja Služba.

"V Službi Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko se zavedamo, da je varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami eden od ključnih stebrov nacionalne varnosti, saj zajema aktivnosti na področju zaščite, reševanja in pomoči. Da bo Uprava RS za zaščito in reševanje še naprej uspešno opravljala svoje delo in prispevala k dolgoročnemu obvladovanju poplavne ogroženosti, smo odobrili 20 milijonov evrov evropskih sredstev za 40 specialnih tovornih vozil, 164 menjalnih nadgradenj in 10 priklopnih visokozmogljivih črpalnih enot. Nova sodobna oprema bo omogočila hiter, varen, učinkovit in koordiniran odziv na pojav poplav na celotnem ozemlju Republike Slovenije in zagotavljala večjo zaščito premoženja in življenj ob poplavah," še navajajo.

Vozila bodo locirana na območju celotne države, s čimer bodo omogočene hitre in učinkovite intervencije ter zagotovljena ustrezna tehnična podpora pripadnikom civilne zaščite, gasilcem in ostalim na lokalnem nivoju in sicer na 20 hidroloških območjih. Eno izmed hidroloških območij obsega tudi občine Gornja Radgona, Šentilj, Črenšovci, Beltinci, Kungota in Ljutomer:

Evropska sredstva za pomoč ljudem ob naravnih nesrečah

LEGENDA:

 1. Tržič, Radovljica, Jesenice, Kranjska Gora
 2. Železniki, Škofja Loka, Kranj, Žiri
 3. Dol pri Ljubljani, Ljubljana, Medvode
 4. Dobrova-Polhov Gradec, Ig, Ljubljana, Škofljica, Horjul, Vrhnika, Cerknica, Brezovica, Loška Dolina
 5. Kamnik, Komenda, Domžale, Mengeš, Trzin, Cerklje na Gorenjskem
 6. Hrastnik, Trbovlje, Litija, Moravče, Zagorje ob Savi
 7. Celje, Štore, Žalec, Laško, Nazarje, Vransko, Gornji Grad, Mozirje, Velenje, Solčava, Braslovče, Ljubno, Prebold, Rečica ob Savinji, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Vojnik
 8. Radeče, Krško
 9. Brežice, Kostanjevica na Krki, Grosuplje, Dobrepolje, Ribnica
 10. Brežice, Rogatec, Rogaška Slatina
 11. Prevalje, Ravne na Koroškem, Dravograd, Črna na Koroškem, Mežica, Slovenj Gradec
 12. Duplek, Ptuj, Maribor, Gorišnica, Kidričevo, Pesnica v Slovenskih Goricah, Videm
 13. Ruše
 14. Slovenske Konjice, Poljčane
 15. Gornja Radgona, Šentilj, Črenšovci, Beltinci, Kungota, Ljutomer
 16. Murska Sobota, Moravske Toplice, Odranci, Dobrovnik, Lendava, Velika Polana
 17. Idrija, Cerkno
 18. Šempeter-Vrtojba, Nova Gorica, Miren-Kostanjevica, Renče-Vogrsko, Vipava
 19. Koper, Izola, Piran
 20. Kočevje


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Gospodarstvo