V 4. krogu 1. SFL Meteorplast ŠIC bar čaka pomembna tekma

Tekma proti Oplastu bo zelo pomembna. Doslej sta se ekipi pomerili le v pokalnem tekmovanju. Letos aprila je Oplast v Kobaridu slavil s 5:3.

Prlekija-on.net, sreda, 29. september 2021 ob 08:44
Trening Meteorplast ŠIC bar

Trening Meteorplast ŠIC bar

Po reprezentančnem premoru se ta petek, 1. oktobra 2021, z dvoboji 4. kroga nadaljuje tekmovanje v 1. slovenski futsal ligi (SFL). Meteorplast ŠIC bar bo v dvorani ŠIC v Ljutomeru gostil Oplast iz Kobarida, tekma pa se bo pričela ob 20.30 uri. Vstopnine ne bo, morajo pa obiskovalci tekme izpolnjevati enega izmed pogojev PCT.

Ljutomerska ekipa, ki je bila v 1. krogu prosta, je nato dvakrat igrala neodločeno. Najprej na domačem parketu proti ŠD Mlinše (2:2), nato pa v gosteh proti FK Dobrepolje (3:3). »Če je naše moštvo na prvi tekmi zapravilo vodstvo dveh zadetkov, je na drugi tekmi uspelo izenačiti po dveh zadetkih zaostanka. Z izkupičkom smo lahko zadovoljni. Ne smemo pozabiti, da smo novinci v ligi in nam manjkajo izkušnje,« je po prvih dveh dvobojih dejal trener Meteorplasta ŠIC bara Tomislav Novak.

Pred dvobojem z Oplastom, ki je v prvih treh krogih zabeležil poraz proti vrhniškemu Siliku (2:5) ter dva neodločena rezultata proti Bronxu Škofije (2:2) in Litiji (2:2), se v ljutomerskem taboru ubadajo z utrujenostjo, boleznimi in poškodbami. »Minuli konec tedna so bili številni igralci na reprezentančnih akcijah - Adrijan Trstenjak in Matic Goznik (U21) ter Rok Šnofl, Tilen Rajter, Aljaž Goznik in Žiga Tkalčič (U19) - in čutijo nekaj utrujenosti, poleg tega pa je Goznik še zbolel in ne vemo, če bo pripravljen za petkov obračun. Težave imamo tudi s poškodbami. Žan Krajnc se bo po poškodbi vrnil novembra, zdravniška služba pa bo naredila vse, da bi nam v petek lahko pomagala Urban Goričan in vratar Toni Kovše, ki zaradi poškodb nista dva tedna trenirala. Težave nam predstavljajo predvsem poškodbe vratarjev. Dlje časa bodo odsotni trije vratarji - Miha Prijol, Jan Vajs in Jakob Žuman. Najverjetneje bo tokrat na vrata stopil Andrej Fajfar, ki drugače v klubu skrbi za pripravo vratarjev,« dodaja Novak, ki bo proti Oplastu znova lahko računal na Matica Goznika. Slednji se vrača po odsluženi kazni zaradi rdečega kartona, ki ga je dobil na tekmi proti ŠD Mlinše.

»Tekma proti Oplastu bo zelo pomembna za nas. Želimo si zmage, vemo pa, da nam ne bo lahko. Gostje so neugodna ekipa z nekaterimi odličnimi posamezniki,« še pove Novak. Doslej sta se ekipi pomerili le v pokalnem tekmovanju. Letos aprila je Oplast v Kobaridu slavil s 5:3.

Dodajamo še nekaj fotografij s torkovega treninga.



Več v Šport