Zaradi toče tudi nekaj škode na vrtninah, trti in drugih površinah

Ob obilnem deževju, ki nas je zajelo v sredo popoldan je padala tudi toča, ki je povzročila nekaj škode.

Prlekija-on.net, četrtek, 30. september 2021 ob 18:23
Poškodbe od toče

Poškodbe od toče

Ob obilnem deževju, ki nas je zajelo v sredo popoldan je padala tudi toča, ki je povzročila nekaj škode na vrtninah, trti, drevju, poljščinah ter na nekaterih drugih površinah. Toča je po naših podatkih padala na Kamenščaku in bližnji okolici, kar si lahko ogledate v spodnjem videu.

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso), se bo zvečer večinoma razjasnilo, več oblačnosti bo ponekod na severu. Pihal bo severovzhodni veter. Ponoči bo pretežno jasno, zjutraj bo po nižinah nastalo nekaj megle. Najnižje jutranje temperature bodo od 3 do 9, na Primorskem ob šibki burji do 12 °C.

V petek bo pretežno jasno, čez dan bo v notranjosti občasno nekaj več oblačnosti. Burja na Primorskem bo ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 20, na Primorskem do 23 °C. V soboto bo povečini sončno, zjutraj in del dopoldneva se bo po nižinah zadrževala megla ali nizka oblačnost. V nedeljo in ponedeljek bodo predvsem v hribovitih krajih na zahodu krajevne padavine, ki se bodo občasno razširile tudi nad osrednjo Slovenijo. Na vzhodu bo suho in deloma sončno. Jugozahodni veter se bo krepil. Razmeroma toplo bo.

Obilno deževje v Ljutomeru

Zajelo nas je obilno deževje s točo, nekatere ceste povsem pod vodo, zalite številne kleti...


Toča na Kamenščaku

Toča na Kamenščaku Kak je stanje pri vas Več https://p24.si/poplave-ljutomer

Objavil/a Prlekija-on.net dne Sreda, 29. september 2021
Gasilci so posredovali na številnih intervencijah

Meteorna voda zalila številne kleti, garaže, ceste... Gasilci so imeli dolgo noč




Več v Narava