Meteorplast ŠIC bar visoko premagal Oplast Kobarid

Meteorplast ŠIC bar – Oplast Kobarid 8:2 (3:0)

Prlekija-on.net, sobota, 2. oktober 2021 ob 10:54
Meteorplast ŠIC bar - Oplast Kobarid

Meteorplast ŠIC bar - Oplast Kobarid

V petek, 1. oktobra, so bili odigrani dvoboji 4. kroga 1. slovenske futsal lige. Meteorplast ŠIC bar je v dvorani ŠIC Ljutomer, pred okrog 70 gledalci, visoko, kar z 8:2 (3:0) premagal Oplast Kobarid. Ljutomerčani so po nepopolnih štirih krogih na 3. mestu (5 točk), Kobaridci pa z dvema točkama zasedajo 7. mesto.

Pred dvobojem proti Oplastu je imel trener domače ekipe Tomislav Novak veliko težav, saj sta Miha Prijol in Toni Kovše, ki sta branila vrata ljutomerskega moštva na prvih dveh tekmah v sezoni, poškodovana. Ker nista nared niti Jakob Žuman in Jan Vajs, je moral v vrata stopiti Andrej Fajfar, ki sicer v klubu skrbi za pripravo vratarjev. Fajfar je svoje delo odlično opravil in imel največ zaslug, da gostje v uvodu dvoboja, ko so imeli premoč, niso zadeli. Domačini so se v napadalnih akcijah prebudili šele v zaključku prvega polčasa, ko so s tremi zadetki napovedali visoko zmago. V prvem polčasu so v polno zadeli Aljaž Goznik (v 14. minuti), Kristian Škerget (16) in Aljaž Ruis (20).

Zmagovalec dvoboja je bil odločen v 25. minuti, ko so gostitelji dosegli v eni minuti kar tri zadetke. Dvakrat je gostujočega vratarja Nika Logarja premagal Adrijan Trstenjak, enkrat pa Rok Šnofl. Gostje so uspeli preko Andreja (28) in Mateja Mohoriča (32) znižati zaostanek, a je ob igri gostov z vratarjem v polju dvakrat za domače zabil še 17-letni Alen Ruis (36, 37). Oplast je tekmo končal brez Andreja Mohoriča, ki je v 37. minuti prejel drugi rumeni karton.

»V prvih desetih minutah smo imeli zrele priložnosti, a nismo zabili. Ko smo prejeli prvi, nato drugi in tretji zadetek se nam je barka potopila. Ne vem če je težava v dolgem potovanju, prej je težava v našem odnosu, ker smo v prvih par minutah mislili, da bomo z lahkoto zabijali,« je po tekmi dejal trener Oplasta Matej Kavčič. »Končni rezultat ni realen pokazatelj dogajanja na parketu, saj so tudi gostje pokazali kvaliteto in imeli svoje priložnosti. Mi smo v pravem času zadevali. Moram pohvaliti svojo ekipo, ki je v minulih dneh dobro trenirala in se držala dogovorov iz slačilnice,« je povedal trener Meteorplasta ŠIC bara Tomislav Novak. Svojih prvih dveh zadetkov v prvoligaški konkurenci se je veselil Alen Ruis, ki je po dvoboju dejal: »Odigrali smo dobro tekmo. Glede na prejšnje tekme smo tokrat izkoristili svoje priložnosti. Dobro smo predvsem trenirali hitre prehode v napad in zaključevanje le-teh



Več v Šport