Mladoletni kolesar izven Koračic grdo padel in se huje poškodoval

Ker je vozil z neprilagojeno hitrostjo, ni zvozil levega nepreglednega ovinka, zaradi česar je zapeljal na travnati klanec in trčil v obcestni jarek (kanalete). Od tam ga je odbilo na lokalno cesto, kjer je na bankini padel in hudo telesno poškodovan obležal.

Prlekija-on.net, torek, 5. oktober 2021 ob 10:04
Med vožnjo je uporabljal kolesarsko čelado (simbolična fotografija)

Med vožnjo je uporabljal kolesarsko čelado (simbolična fotografija)

V ponedeljek okoli 18.25 je 14-letni mladoletnik kolesaril po regionalni cesti, izven naselja Koračice. Iz PU Maribor so sporočili, da je kolesaril po klancu navzdol, iz smeri Sv. Tomaža in zavijal za smer Ormož. Ker je vozil z neprilagojeno hitrostjo, ni zvozil levega nepreglednega ovinka, zaradi česar je zapeljal na travnati klanec in trčil v obcestni jarek (kanalete). Od tam ga je odbilo na lokalno cesto, kjer je na bankini padel in hudo telesno poškodovan obležal. Med vožnjo je uporabljal kolesarsko čelado.

Z reševalnim vozilom so ga najprej prepeljali v SB Ptuj, nato pa v UKC Maribor. Po zadnjih podatkih kolesar ni v smrtni nevarnosti.

Policisti so odredili izvedeniški pregled njegovega kolesa. Po zaključku preiskave bodo pristojnemu tožilstvu podali poročilo, če ne bodo ugotovljena drugačna dejstva, pa bodo zoper mladoletnika podali obdolžilni predlog pristojnemu sodišču.



Več v Črna kronika