Sezono kasaških dirk v Ljutomeru zaključili s spominskima dirkama

Zmagovalec Spominske dirke Ludvika Slaviča st. je bil MON AMI PEŠKI z voznico Ajdo Gorenc, na Spominski dirki Vlada Plohla oziroma Državnem prvenstvu za 2-letne kasače pa je zmagala BURA z voznikom Mitjo Slavičem.

Prlekija-on.net, nedelja, 10. oktober 2021 ob 19:37
Spominska dirka Ludvika Slaviča st.

Spominska dirka Ludvika Slaviča st.

V nedeljo, 10. oktobra, so na hipodromu v Ljutomeru potekale še zadnje kasaške dirke v letošnji sezoni. V ospredju dirk sta bili Spominska dirka Ludvika Slaviča st. in Spominska dirka Vlada Plohla oziroma Državno prvenstvo za 2-letne kasače. Kljub slabemu vremenu je organizatorjem uspelo izpeljati vse dirke.

Zmagovalec Spominske dirke Ludvika Slaviča st. je bil MON AMI PEŠKI z voznico Ajdo Gorenc (KK Stožice Ljubljana). Drugo mesto je osvojila MAYA VIVA z voznikom Jankom Sagajem (KK Ljutomer), tretje pa MALVAZIJA B TOMAŽIČ z Borutom Zaletelom (KK Stožice Ljubljana). Pokal je podelil Župan Občine Sveti Jurij ob Ščavnici, Anton Slana, skupaj z družino Slavič.

Na Spominski dirki Vlada Plohla oziroma Državnem prvenstvu za 2-letne kasače je zmagala BURA z voznikom Mitjo Slavičem (KK Stožice Ljubljana). Drugo mesto je zasedla PEGI z Markom Slavičem (KK Ljutomer), tretje pa ANA z voznikom Sašo Kukoljem (KK Ljutomer). Pokale so podelili predsednik Kasaškega kluba Ljutomer, Janez Slavič, in družina Plohl, ki je bila pokrovitelj dirke. K podelitvi pokalov so bili povabljeni tudi rejci, in sicer: Boris Vukosavljevič, Matej Plohl in Milan Novak. Pokale je v imenu Kasaško rejskega združenja Slovenije podelil Janez Dolinšek.

Vsi podrobni rezultati so dosegljivi tukaj.


Več v Šport