Ljutomerčanke zabeležile prvo zmago v novi sezoni

Zaigrale so odlično odbojko in tekmo zasluženo dobile z rezultatom 3:0 proti Mozirju.

Prlekija-on.net, nedelja, 17. oktober 2021 ob 11:13
ŽOK Ljutomer

ŽOK Ljutomer

V 4. krogu 1. B državne lige za odbojkarice, sta se v ŠD ŠIC Ljutomer, srečali ekipi ŽOK Ljutomer in Mozirja. Potem, ko so Ljutomerčanke v prvenstvo vstopile neuspešno, saj so zabeležile tri zaporedne poraze, so Mozirjanke bile bistveno bolj uspešne ter ob dveh zmagah bile tik pod vrhom prvenstvene lestvice. Zatorej so bile v tem dvoboju izraziti favorit za zmago. So pa tokrat Ljutomerčanke zaigrale odlično odbojko ter tekmo zasluženo dobile z rezultatom 3:0.

Obe ekipi sta v igro vstopili z udarnima postavama, ker sta se trenerja zavedala pomembnosti tekme. Tekmo so boljše odprle domačinke ter po napadu Karmine Sužnik in bloku Ane Horvat, povedle s 4:0 ter kasneje po napadu Ane Kolmanič s kar 7:1. Po odmoru gostujočega trenerja, so gostje zaigrale bolj zbrano ter po seriji točk znižale rezultat na 7:4 in kasneje na 8:7, ko je domači trener zahteval tehnični odmor. To se ni posebej obrestovalo, saj se je v igri domačink pojavilo nekaj lastnih napak, kar so gostje izkoristile ter izid izenačile pri 10:10. V nadaljevanju seta se je na obeh straneh pojavilo kar nekaj nihanj v igri, ob borbeni igri obeh ekip pa je tudi rezultat bil le malo v korist domačink. Te so namreč po napadu Adele Pintarič, ter bloku Ane Kolmanič, povedle z 19:14. Taka prednost pa jim je zadostovala, da so ob dobri igri vseh, kjer je bila na koncu učinkovita, Karmina Sužnik, set zanesljivo dobile z rezultatom 25:15.

Monika Banfi je odprla igro v drugem setu, Karmina Sužnik pa domačinke povedla v vodstvu z 1:0. Mozirjanke so odgovorile z vso močjo ter hitro dosegle tri zaporedne točke ter povedla z 1:3, kasneje pa še 2:4.Vidno je bilo, da bo uvod v ta set rezultatsko bolj izenačen kot prvi, saj se gostje po izgubljenem prvem setu niso mislile kar tako predati. Temu primeren je bil izenačen rezultat pri 6:6. Po asu Ane Kolmanič ter vodstvu domačink z 9:6, je gostujoči trener zahteval tehnični odmor. Ta ni prinesel preobrata, saj so domačinke po dobri igri na sprejemu ter napadalnih akcijah ter asu Adele Pintarič, povedle s kar 15:7 in kmalu zatem z 19:10. Igra Ljutomerčank je bila v tem delu seta na zelo visokem nivoju in sicer v vseh elementih odbojke. Bile so izrazito boljše nasprotnice kar se je odražalo tudi na rezultatu, saj so povedle kar z 22:11 ter set kasneje z napadom Ane Kolmanič, zanesljivo dobile z rezultatom 25:16.

V tretjem nizu so domačinke še naprej igrale zbrano, dobro sprejemale ter dokaj učinkovito zaključevale napadalne akcije. Mozirjanke so jim odgovorile z isto mero ter izid seta po napadu Ize Vodlan, izenačile pri 4:4. To domačink ni zmedlo, odgovorile so še z boljšo igro, kjer je na sprejemu bila posebej učinkovita Veronika Mikl, ter povedle z 9:5 ter nato še z 12:7. Po treh zaporednih napakah domačink, se je prednost znižala le na dve točki, zaradi česar je trener Novak zahteval tehnični odmor. Ta je bil uspešen, saj so Ljutomerčanke dosegle tri zaporedne točke ter povedle s 15:11. Po novem izjemnem sprejemu Veronike Mikl in napadu Ane Kolmanič, so domačinke povedle s 16:12 ter nakazale, da v igri ne bodo popustile. No predale se niso niti gostje, ki so poskušale izid seta in tekme preobrniti. To jim ni uspelo, saj so Ljutomerčanke ohranjale pridobljeno prednost ter tudi ta set zasluženo dobile z rezultatom 25:19.

Tokrat več kot zaslužena zmaga Ljutomerčank, ki so tokrat pokazale odlično odbojko. Za igro je tokrat pohvaliti vso ekipo, dodatno pa organizatorico igre, Moniko Banfi, libera Veroniko Mikl ter napadalki Karmino Sužnik in Ano Kolmanič.

Karmina Sužnik, igralka ŽOK Ljutomer: "Danes smo prikazale igro, ki smo jo pričakovale že v preteklih kolih. Prej se nam na žalost ni odprlo, danes pa lahko rečemo, da je bila to igra, ki smo je zmožne in ki jo želimo prikazovati tudi v nadaljevanju prvenstva. Čestitke vsej ekipi za borbeno in učinkovito igro. Verjamemo, da bomo z podobnimi igrami nadaljevale tudi v prihodnje".

ŽOK Ljutomer - Mozirje 3:0 ( 25:15, 26:16. 25:19)

ŽOK Ljutomer: Banfi (2), Šijanec, Horvat (5), Makoter, Pintarič (7), Stankovič (2), Kolmanič Ana (21), Krajcar, Kolmanič Anja, Mikl, Oletič, Sužnik (20).

Mozirje: Ščuka Ana (7), Ščuka Ajda (5), Pogorevc (3), Zaluberšek, Pikl(3), Vodlan (8), Debelak (1), Kamenik (1), Dvornik, Kontrec.

Sodnika: Bezjak Špela, Suljkanovič Amir.



Več v Šport