Investicija kolesarske steze Ključarovci–Ljutomer ocenjena na okoli 2,5 milijona evrov

PZI projektna dokumentacija za ureditev površin za pešce in kolesarje je v zaključni fazi in bo predvidoma do konca letošnjega leta predan v recenzijo.

Prlekija-on.net, četrtek, 21. oktober 2021 ob 19:03
Državna cesta Ljutomer - Križevci, kjer se bo urejala kolesarska steza

Državna cesta Ljutomer - Križevci, kjer se bo urejala kolesarska steza

Dve leti od našega zadnjega poizvedovanja glede gradnje kolesarske steze Ključarovci - Ljutomer, smo na Direkciji RS za infrastrukturo (DRSI) ponovno preverili, na kateri stopnji je ta projekt. Na DRSI so nam pojasnili, da je projekt za ureditev ceste Ključarovci-Ljutomer uvrščen v Proračun RS 2021. "PZI projektna dokumentacija za ureditev površin za pešce in kolesarje ob državni cesti R1-230, odsek 1309 od km 0,000 do km 4,800 (Ključarovci - Ljutomer) je v zaključni fazi in bo predvidoma do konca letošnjega leta predan v recenzijo. Po opravljeni recenziji bodo pričeti postopki za odkup potrebnih zemljišč," so nam odgovorili ter dodali, da je gradnja predvidena v letih 2022/2023 oziroma po pridobitvi vseh potrebnih zemljišč. Vrednost investicije pa je ocenjena na okoli 2,5 milijona evrov.

Projekt te steze je umeščen v 1. fazo, v 2. fazi je nato v načrtu umestitev in izgradnja kolesarske steze Ljutomer - Razkrižje in Križevci - Veržej, v 3. fazi pa še Veržej - Razkrižje.

Cesta Križevci - Ljutomer

Kdaj se bomo lahko zapeljali po kolesarski stezi od Ljutomera do Ključarovcev?




Več v Gospodarstvo