Zdesetkani Meteorplast ŠIC bar po prekinitev negativnega niza

V dvorani ŠIC Ljutomer se bo Meteorplast ŠIC bar pomeril s primorsko ekipo Bronx Škofije, ki z dvema točkama zaseda zadnje, deveto mesto lestvice.

Prlekija-on.net, sreda, 27. oktober 2021 ob 12:51
Meteorplast ŠIC bar

Meteorplast ŠIC bar

Po obetajočem vstopu v sezono 1. slovenske futsal lige in na treh dvobojih osvojenih petih točkah je ljutomerska ekipa Meteorplast ŠIC bar proti trem izredno zahtevnim nasprotnikom (Hiša daril Ptuj, Dobovec, Litija), ki se spogledujejo z vrhom prvoligaške razpredelnice, zabeležila poraze. »Porazi proti objektivno boljšim nasprotnikom niso nobena sramota. Bolj pomembno je, če smo se iz teh porazov kaj naučili. S trdim delom bodo znova prišle tudi točke,« je dejal strateg ljutomerske ekipe Tomislav Novak. Že ta petek, 29. oktobra 2021, čaka prleško moštvo nov prvenstveni dvoboj. V dvorani ŠIC Ljutomer se bo Meteorplast ŠIC bar pomeril s primorsko ekipo Bronx Škofije. Tekma se bo pričela ob 20.30 uri. Vstopnine tudi tokrat ne bo, obiskovalci pa bodo morali za ogled dvoboja izpolnjevati enega izmed pogojev PCT.

»Primorci, ki jih od te sezone vodi Damir Pertić, so ekipa z izkušenimi posamezniki in nadarjenimi najstniki. Glede na njihove predstave, ki smo si jih ogledali, nas ne sme zavesti, da imajo na svojem kontu le dve osvojeni točki. Izredno nevarni so, zato bomo morali odigrati eno boljših tekem, če bomo želeli pozitiven rezultat,« je nadaljeval Novak. Meteorplast ŠIC bar ima po nepopolnih 7. krogih na šestem mestu pet točk, tokratni nasprotnik pa z dvema točkama zaseda zadnje, deveto mesto.

Priprave na tekmo s Primorci so otežili izostanki kar šestih igralcev (A. Goznik, Šnofl, Ruis, Kovše, Rajter, Tkalčič), ki so na reprezentančnem zboru U19 v Mariboru in se bodo ekipi pridružili šele v petek na tekmi. Poleg tega sta manjkala tudi M. Goznik in Zavasnik (študijske obveznosti). »Žal nas še naprej pestijo poškodbe. Na ponedeljkovem treningu sta poškodbi staknila Trstenjak in Gašparič. Šele pred tekmo bomo vedeli, če bosta lahko igrala. Se pa je po poškodbi v ekipo vrnil Goričan,« je še povedal Novak, ki skupaj z igralci na petkovi tekmi pričakuje znova odlično podporo s tribun.



Več v Šport