Odobrena evropska sredstva za negovalni oddelek soboške bolnišnice

Projekt je vreden 8,9 milijona evrov, Evropski sklad za regionalni razvoj bo iz naslova pobude React-EU zanj prispeval pet milijonov evrov. Na negovalnem oddelku, opremljenem po najsodobnejših standardih, se bo število postelj z 48 povečalo na 72.

Prlekija-on.net, petek, 29. oktober 2021 ob 13:36
Splošna bolnišnica Murska Sobota

Splošna bolnišnica Murska Sobota

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za ureditev in dograditev negovalnega oddelka Splošne bolnišnice Murska Sobota. Projekt je vreden 8,9 milijona evrov, Evropski sklad za regionalni razvoj bo iz naslova pobude React-EU zanj prispeval pet milijonov evrov. Na negovalnem oddelku, opremljenem po najsodobnejših standardih, se bo število postelj z 48 povečalo na 72. Z novogradnjo bodo pridobili 1.381 kvadratnih metrov uporabnih površin, skupaj z obnovljenimi prostori jih bo tako 3.400 kvadratnih metrov.

Oddelek za neakutno bolnišnično obravnavo je zdaj v 4. nadstropju kirurškega in v 1. nadstropju nekdanjega ginekološkega oddelka, ki pa je zaradi epidemije v celoti namenjen zdravljenju covidnih bolnikov.

Zdajšnji prostori so premajhni in neustrezni, razdeljeni so na dve enoti, organizacija dela je zato težavna, pristop gibalno oviranim otežen, prezračevanje in sanitarije neprimerni. Vse to bo z obnovo odpravljeno, sanitarije bo imela vsaka soba.

Negovalni oddelek je namenjen podaljšanemu bolnišničnemu zdravljenju in neakutni oskrbi, ko pacienta iz zdravstvenih ali socialnih razlogov ni mogoče odpustiti v domače okolje ali nego.

Ob boljših razmerah za paciente in zaposlene bodo večje tudi možnosti za uspešno zdravljenje bolnikov ter vzpostavitev ustreznih razmer za paliativno oskrbo. Dela naj bi bila končana do konca prihodnjega leta.



Več v Gospodarstvo