Kubanca nedovoljeno prestopila mejo in zaprosila za mednarodno zaščito

V Loperšicah so ustavili osebno vozilo španskih reg. tablic, v katerem sta se nahajala državljana Kube in ki sta pred tem nedovoljeno prestopila državno mejo izven mejnega prehoda.

Prlekija-on.net, torek, 2. november 2021 ob 09:25
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 29. oktobra, ob 8.36 so bili napoteni na požar v Središče ob Dravi. Požar so pogasili gasilci PGD Središče, opravili so ogled in bodo na Okrožno državno tožilstvo poslali Poročilo.

Ob 21.39 so na območju naselja Senešci opravili postopek s kolesarjem, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti in je ob pravilni uporabi indikatorja le-ta pokazal 1.16 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Izdan mu je bil plačilni nalog v zvezi kršitev določil ZPrCP in prepovedana nadaljnja vožnja.

V soboto, 30. oktobra, ob 10.26 so v Svetem Tomažu obravnavali prometno nesrečo I. kategorije. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je do nesreče prišlo zaradi nepravilnega srečevanja med dvema osebnima avtomobiloma, ter vožnje pod vplivom alkohola v cestnem prometu, saj je en izmed udeležencev imel 0.87 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Odvzeto mu je bilo vozniško dovoljenje, katero bo skupaj z obdolžilnim predlogom poslano na pristojno Okrajno sodišče.

Ob 10.57 so v naselju Grabe obravnavali prometno nesrečo I. kategorije. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega avtomobila zaradi nepravilnega vključevanja trčil v drugi osebni avtomobil. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Ob 18.18 so bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru na območju naselja Pavlovski vrh. Na kraju so policisti z zbiranjem obvestil ugotovili, da je prišlo do kršitve določil ZJRM-1. Zoper kršitelja bo podan obdolžilni predlog zaradi kršitev določil ZJRM-1, 6/4-1.

V nedeljo, 31. oktobra, ob 11.31 so na glavni cesti v naselju Loperšice ustavili osebno vozilo španskih reg. tablic, v katerem sta se nahajala državljana Kube, katera sta pred tem nedovoljeno prestopila državno mejo izven mejnega prehoda. Tujca sta v postopku zaprosila za mednarodno zaščito, zato sta bila odpeljana v azilni dom.



Več v Črna kronika