Naziv »Kulturna šola 2021« letos tudi za OŠ Janka Ribiča Cezanjevci in OŠ Križevci

Obe šoli sta skladno s posredovano pozivno dokumentacijo in razpisnimi pogoji, zadostili vsem kvantitativnim in kvalitativnim kriterijem, ki jih je preučila in ocenila strokovna komisija.

Prlekija-on.net, petek, 5. november 2021 ob 13:00
Kulturna šola 2021

Kulturna šola 2021

Letošnji razpis za pridobitev naziva »Kulturna šola 2021« se pri Javnem skladu RS za kulturne dejavnosti izvaja že 15. leto zapored. Na Javni poziv k oddaji vlog za dodelitev naziva »Kulturna šola 2021« je prispelo 75 vlog. Ocenjevalna komisija za vrednotenje prijavnih vlog je sprejela sklep, katere šole skladno z razpisnimi kriteriji izpolnjujejo vse kvantitativne in kvalitativne pogoje, da se jim za obdobje 2021-2025 podeli naziv "Kulturna šola".

Med njimi sta letos tudi Osnovna šola Janka Ribiča Cezanjevci s koordinatorico projekta gospo Brigito Hojnik in Osnovna šola Križevci s koordinatorico projekta, gospo Katjo Koroša. Obe šoli sta skladno s posredovano pozivno dokumentacijo in razpisnimi pogoji, zadostili vsem kvantitativnim in kvalitativnim kriterijem, ki jih je preučila in ocenila strokovna komisija in sicer:
- kulturno delovanje na vsaj treh področjih,
- razvejenost kulturnih področij,
- število vključenih učencev v redne in obšolske kulturne dejavnosti,
- udeležbo in doseganje vidnih rezultatov na selekcioniranih revijah, srečanjih, festivalih in tekmovanjih (na lokalni, območni, regionalni, državni in mednarodni ravni),
- obseg izvedenih kulturnih dogodkov za notranjo/šolsko in zunanjo javnost,
- način in obseg spodbujanja mentorskega dela za kulturna in umetniška področja.

Vodja Območne izpostave JSKD Ljutomer, gospa Mira Rebernik Žižek, je obema šolama danes izročila zastavo, priznanje in potrdilo. Zahvalila se je obema ravnateljicama, gospe Brigiti Hojnik in gospe Vasiliji Stolnik za izvajanja projekta, ter obema koordinatoricama projekta na šoli, ki sta zbirali podatke za razpis ravno v času, ko je bilo njihovo delo zelo oteženo. Priznanji sta na OŠ Cezanjevci prevzeli, učenka Sara Kustec in učiteljica Karmen Rauter. Na Osnovni šoli Križevci pa so prevzemu prisostvovale tudi učiteljice, ki so s svojim kulturnim mentorstvom veliko doprinesle k prejemu naziva.

Prilagamo nekaj foto utrinkov in arhiva JSKD OI Ljutomer.



Več v Kultura in izobraževanje