Pod vplivom alkohola po ulici v mestu vozil s hitrostjo 115 km/h

43-letni voznik je dobil globo za oba prekrška, 1.800 evrov in stransko sankcijo 26 kazenskih točk.

Prlekija-on.net, petek, 12. november 2021 ob 10:36
Voznik je skozi naselje vozil s hitrostjo 115 km/h

Voznik je skozi naselje vozil s hitrostjo 115 km/h

Policista Policijske postaje Slovenska Bistrica sta v četrtek, nekaj minut po 22. uri na Stepišnikovi ulici v naselju Slovenska Bistrica, kjer je omejitev hitrosti 50 km/h izvajala nadzor cestnega prometa in meritve hitrosti z ročnim laserskim merilnikom . Hitrost sta izmerila tudi 43-letnemu vozniku iz okolice Celja. Ta je vozil s hitrostjo 115 km/h, kar pomeni, da je vozil s hitrostjo, ki je več kot enkrat večja od največje dovoljene hitrosti vožnje na cesti v naselju. Voznika sta ustavila in ga preizkusila z elektronskim indikatorjem alkohola ter ugotovila, da je imel v izdihanem zraku 0,35 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Vozniku, ki je bil zaskrbljujoče prehiter in je vozilo vozil pod vplivom alkohola, sta začasno odvzela vozniško dovoljenje in prepovedala nadaljno vožnjo ter zoper njega podala obdolžilni predlog na okrajno sodišče. Predpisana globa za oba prekrška je 1.800 evrov in stranska sankcija 26 kazenskih točk.

Policisti ob tem opozarjajo vse voznike vozil, da sta hitrost in vožnja pod vplivom alkohola najpogostejša vzroka prometnih nesreč z najhujšimi posledicami, zato naj bo to ponovni poziv vsem voznikom, da vozijo strpno, previdno, da hitrost vožnje prilagodijo stanju cest in razmeram v cestnem prometu ter da spoštujejo cestno prometne predpise.

Ko vozijo, naj se vzdržijo pitja alkohola. Prav v ta namen policisti kontinuirano izvajajo in bodo še naprej izvajali poostrene nadzore cestnega prometa z namenom, da ugotavljajo prekoračitve hitrosti in vožnjo pod vplivom alkohola, pri tem pa uporabljajo in bodo uporabljali prav vsa razpoložljiva tehnična sredstva.



Več v Črna kronika