Na dražbi lahko kupite preko 4 tisoč litrov piva

Pri tem morate kupiti celotno količino, saj se blago prodaja kot komplet v celoti, vse po načelu videno - kupljeno, brez garancije, reklamacija kvalitete po prevzemu ni možna.

Prlekija-on.net, sobota, 13. november 2021 ob 09:46
Zaseženo pivo, foto: FURS

Zaseženo pivo, foto: FURS

"Ni grešni kozel, je pa očitno kozel vreden greha. Zasegli smo 4128 l Kozla, ki je bil nezakonito vnesen v Slovenijo. Ugotovili smo, da je bilo pivo uvoženo in se je prodajalo prek spleta brez plačila predpisanih dajatev. Bravo ekipa za uspešno zaključen lov na zaklad!" so zapisali na spletni strani Fursa, ko ob koncu oktobra zasegli večjo količino piva.

Že takrat so zapisali, da pivo ne bo šlo na uničenje, pač pa bo šlo na javno dražbo. Sedaj do 23. novembra sprejemajo pisne ponudbe za svetlo in temno pivo kozel, svetlo pivo ottakringer in svetlo pivo schwechater, pri čemer je ocenjena vrednost (brez trošarine) 3714,30 evra. Sprejeli bodo tiste ponudbe, v katerih bo vsaj polovični znesek ocenjene vrednosti, 1857,15 evra.

Ogled je možen v času uradnih ur Finančnega urada Maribor na naslovu Tržaška cesta 49, odpiranje pisnih ponudb pa bo 24. novembra ob 8. uri. A pri tem morate kupiti celotno količino, saj se blago prodaja kot komplet v celoti, vse po načelu videno - kupljeno, brez garancije, reklamacija kvalitete po prevzemu ni možna.

Ponudbo lahko podajo samo poslovni subjekti. Ob oddaji ponudbe mora ponudnik vplačati varščino v višini 10 % ocenjene vrednosti brez trošarine. Vse kriterije dražbe lahko najdete tukaj.



Več v Gospodarstvo