Spremembe pri urejanju upravnih zadev na UE Ljutomer

Iz Upravne enote Ljutomer so nam posredovali obvestilo za stranke, ki se tiče sprememb poslovanja na UE Ljutomer.

Prlekija-on.net, petek, 19. november 2021 ob 11:59
Upravna enota Ljutomer

Upravna enota Ljutomer

Iz Upravne enote Ljutomer so nam posredovali obvestilo za stranke, ki se tiče sprememb poslovanja na UE Ljutomer, uvedenih na podlagi Odloka o začasnih ukrepih za preprečevanje ponovnih izbruhov in širjenja okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 v upravnih zadevah (Uradni list RS, št. 180/21).

Spodaj objavljamo celotno obvestilo.

PONOVNO NAROČANJE ZA UREDITEV UPRAVNIH ZADEV NA UE LJUTOMER

Spoštovane državljanke in državljani!

Vlada RS je sprejela Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje ponovnih izbruhov in širjenja okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 v upravnih zadevah (Uradni list RS, št. 180/21). Odlok stopi v veljavo 19. 11. 2021 in velja tri mesece.

V nadaljevanju vas seznanjamo z najnujnejšimi ukrepi in usmeritvami:

  • Vložitev vloge pri organu je možna samo izjemoma (torej samo za vloge kot so osebne izkaznice, potne listine, vozniška dovoljenja ...)
  • Za vložitev vloge pri organu se je potrebno predhodno najaviti po telefonu (02-584-94-18 ali 02-584-94-21) oziroma preko elektronskega sporočila (ue.ljutomer@gov.si), ali preko navadne pošte.

    Za naročanje nas lahko pokličete ves poslovni čas UE Ljutomer:
    - v ponedeljek od 7-15 ure,
    - v torek od 7-15 ure
    - v sredo od 7-17 ure
    - v četrtek od 7-15 ure in
    - v petek od 7-13 ure.
  • Vloge strank, razen v nujnih (predhodno dogovorjenih) primerih, v tem obdobju upravna enota sprejema zgolj v elektronski obliki ali po navadni pošti.
  • Vloge lahko vložite po elektronski poti brez varnega elektronskega podpisa s kvalificiranim potrdilom. Pri tem vas prosimo, da pripišete enolični identifikator (skeniran podpis, EMŠO ali davčna...).
  • Vloge po elektronski pošti se pošljejo na uradni elektronski naslov organa (ue.ljutomer@gov.si).
  • Pregledovanje in dokumentov se v prostorih organa ne izvaja. V kolikor boste izkazali pravni interes, vam bomo kopije željenih dokumentov poslali.
  • Kolikor želite se vam dokumenti lahko vročijo v elektronski predal, ki ni varen elektronski predal. Pri tem vas prosimo da željo izrecno pripišete na vlogi in pripišete enolični identifikator (skeniran podpis, EMŠO, davčna...).
  • Roki za izpolnitev obveznosti se v upravnem postopku na prošnjo lahko podaljšajo, če stranka obveznosti iz opravičljivega razloga ne more izpolniti pravočasno.
  • Plačilni promet (npr. plačilo upravne takse) se prioritetno izvaja z uporabo plačilnih ali kreditnih kartic (brezgotovinsko).

ZA VSTOP V PROSTORE UE LJUTOMER (vse osebe nad 12 let) JE POTREBNO IZKAZATI IZPOLNITEV POGOJA PCT S PREDLOŽITVIJO ENEGA OSEBNEGA DOKUMENTA ZA IDENTIFIKACIJO.

Prosimo vas, da na spletni strani Ministrstva za javno upravo spremljate aktualne novice. Z obiskom spletne strani boste seznanjeni z vsemi aktualnimi podatki v zvezi s poslovanjem upravnih enot in izvajanjem upravnih storitev in vsakodnevnih življenjskih situacij.
Spletni naslov: https://www.gov.si/novice/.



Več v Gospodarstvo