Podjetje Murexin obiskala dva ministra

V ponedeljek je podjetje obiskal minister za infrastrukturo, Jernej Vrtovec, v torek pa še gospodarski minister Zdravko Počivalšek.

Prlekija-on.net, torek, 23. november 2021 ob 18:36
Obisk ministra Vrtovca in Počivalška v podjetju Murexin

Obisk ministra Vrtovca in Počivalška v podjetju Murexin

V okviru obiska Vlade Republike Slovenije v pomurski regiji je puconsko podjetje Murexin, ki se je leta 2019 preimenovalo iz Kema d.o.o., v dveh dneh gostilo kar dva ministra. V ponedeljek je podjetje obiskal minister za infrastrukturo, Jernej Vrtovec. Na ministra so predstavniki podjetja - prokurista Jernej Kuzmič in Bojan Ošep ter direktor proizvodnje Marko Firbas, naslovili predvsem vprašanje o problematiki podaljšanja koncesij in rudarskih pravic za rudnik v Kuštanovcih, kjer se vrši kop kremenovega peska, osnovne surovine za proizvodnjo kakovostnih praškastih gradbenih materialov za zaključna dela v gradbeništvu podjetja iz Puconcev.

Drugi dan je bil gost podjetja še gospodarski minister Zdravko Počivalšek. Na srečanju s predstavniki podjetja so le-ti izpostavili svoje investicijske načrte v proizvodne kapacitete, predstavniki ministrstva z Zdravkom Počivalškom na čelu pa možnosti za sofinanciranje takšnih projektov.



Več v Gospodarstvo