Zasegli 133 sadik konoplje in okoli 2,2 kg rastlinskih delcev

Policisti so opravili hišno preiskavo pri dveh osumljencih, starih 28 in 29 let.

Prlekija-on.net, sreda, 24. november 2021 ob 13:39
Zaseg konoplje

Zaseg konoplje

Policisti Policijske postaje Rače so v ponedeljek, 22. 11. 2021, na podlagi odredbe sodišča za hišno preiskavo, opravili hišno preiskavo pri dveh osumljencih, starih 28 in 29 let. Oba sta osumljena storitve kaznivega dejanja Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, po členu 186/1 Kazenskega zakonika (KZ-1).

Med preiskavo njunega stanovanja v Mariboru so policisti odkrili prostor, dimenzij 190 cm x 120 cm x 60 cm, ki je bil prirejen za gojenje prepovedane droge konoplje. V njem so našli in zasegli 133 sadik konoplje, visokih 3 - 10 cm. Zraven tega so našli in zasegli pripomočke za gojenje prepovedane droge (ventilatorji, grelec, karbonski filter zraka, vlažilec zraka in LED luči).

Policisti so med preiskavo našli in zasegli še približno 200 g posušenih rastlinskih delcev rjavo zelene barve, za katere sumijo, da so delci prepovedane droge konoplje, digitalno tehtnico ter dva mobilna telefona.

Na podlagi odredbe sodišča so nato opravili še hišno preiskavo stanovanjske hiše v Hotinji vasi, ki jo uporabljata. Tam so v gospodarskem poslopju odkrili še en, prazen, prirejen prostor za gojenje prepovedane droge konoplje, v poslopju pa še približno 2 kg posušenih rastlinskih delcev rjavo zelene barve, za katere sumijo, da so delci prepovedane droge konoplje, tehtnico in električni mešalnik.

Oba osumljenca bodo policisti kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Foto: PP Rače



Več v Črna kronika