Pijana voznik in voznica povzročila prometni nesreči, še en voznik pa je vozil pod vplivom alkohola

Policisti so ugotovili, da je imel povzročitelj prometne nesreče v organizmu 0,92 mg/l alkohola, povzročiteljica 0,41 mg/l alkohola, tretji voznik pa 0,37 mg/l alkohola v krvi.

Prlekija-on.net, četrtek, 25. november 2021 ob 16:03
Policija

Policija

V sredo popoldan je 56-letni voznik osebnega avtomobila, zaradi prekratke varnostne razdalje, v Spodnji Kungoti trčil v pred njim stoječ osebni avtomobil, ki ga je vozil enako stari voznik. Slednjega je z vozilom odbilo naprej in je trčil v osebi avtomobil, ki ga je vozila 74-letna voznica.

Policisti so ugotovili, da je imel povzročitelj prometne nesreče v organizmu 0,92 mg/l alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, odredili strokovni pregled in izdali plačilni nalog.

Po usmeritvah pristojne dežurne državne tožilke ga bodo policisti ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja Nevarne vožnje v cestnem prometu.

Pijana voznica povzročila prometno nesrečo

V sredo popoldan je 66-letna voznica osebnega avtomobila, zaradi nepravilnega premika z vozilom, v Orehovi vasi trčila v osebni avtomobil, ki ga je vozil 45-letni voznik.

Policisti so ugotovili, da je imela povzročiteljica prometne nesreče v organizmu 0,41 mg/l alkohola. Prepovedali so ji nadaljnjo vožnjo, v prekrškovnem postopku pa ji bodo izdali odločbo o prekršku.

Vozil pod vplivom alkohola

V sredo popoldan so bili policisti obveščeni, da na relaciji med Rošnjo in Staršami vozi voznik osebnega avtomobila, ki »vijuga« po cesti.

Policisti so ga izsledili v Staršah in ugotovili, da je imel 61-letni voznik osebnega avtomobila v organizmu 0,37 mg/l alkohola.

Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo, v prekrškovnem postopku pa mu bodo izdali odločbo o prekršku.