Miklavž je v Mursko Soboto prišel z balonom

Miklavž je obdaroval pridne otroke iz enega od murskosoboških vrtcev.

Prlekija-on.net, torek, 7. december 2021 ob 11:41
Miklavžev balonarski festival

Miklavžev balonarski festival

V ponedeljek, 6. decembra, je v Murski Soboti potekal 10. tradicionalni Miklavžev balonarski festival, ki ga organizira Balonarski klub Roto. Toplozračni baloni naj bi poleteli izpred murskosoboškega gradu, vendar jim je letos zagodel veter. Se je pa tokrat z balonom pripeljal Miklavž, ki je obdaroval pridne otroke iz enega od murskosoboških vrtcev.

Kljub temu da poleta z baloni zaradi močnega vetra ni bilo možno izvesti, se je v ponedeljek na v desetem Miklavževem festivalu zbralo 12 balonarskih ekip, ki so postavile dva balona. "Varnost je na prvem mestu," je izpostavi Matjaž Pavlinjek, predsednik Balonarskega kluba Roto, in dodal: "To je uvod v prihodnje leto, ki bo v Mursko Soboto in okolico pripeljalo številne balonarje z vsega sveta. Verjamem, da bo veliko pilotov, ki bodo sodelovali na svetovnem prvenstvu, že med letom treniralo v pokrajini ob Muri," je povedal Pavlinjek.

Svetovno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni bo potekalo od 16. do 23. septembra 2022 na letališču v Murski Soboti. Takrat pričakujejo 150 balonov, kar bo po besedah Pavlinjeka odlična priložnost za promocijo tega kraja in Slovenije v svetu, tako na področju vrhunskega športa kot tudi turizma. Pred tem pa se bo v Celju od 9. do 11. aprila 2022 odvilo državno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni.



Več v Družabno