Tudi letos izvedli miklavževanje

V Miklavžu pri Ormožu so tudi letos izvedli miklavževanje, tokrat preko slike in zvoka.

Prlekija-on.net, sreda, 8. december 2021 ob 10:34
Miklavževanje v Miklavžu pri Ormožu

Miklavževanje v Miklavžu pri Ormožu

Čas je neskončen za tiste, ki ljubijo, prehiter za tiste, ki se bojijo, predolg za tiste, ki žalujejo, prekratek za tiste, ki se veselijo, in prepočasen za tiste, ki čakajo...

Prav gotovo nas je veliko takih, ki čakamo, da neugodni časi minejo. Da ne bomo več prikrajšani za druženje, soustvarjanje prireditev, iger, pevskih, folklornih in ostalih kulturnih dogodkov. Da bo naš kraj živel s prireditvami, ki jih bomo lahko ustvarili in v živo prikazali v naši lepo prenovljeni dvorani v Miklavžu.

Letos smo v Kulturno turističnem društvu Miklavž pri Ormožu upali, da bomo skupaj s Krajevno skupnostjo Miklavž pri Ormožu in našo osnovno šolo ter vrtci miklavževanje lahko izvedli v živo, a se žal, tako kot mnogim drugim ustvarjalcem, ni izšlo, saj so nam odloki in skrb za zdravje vseh nas, to preprečili. Zato smo se tudi letos odločili za prenos miklavževanja preko slike in zvoka.

Tudi letošnja prireditev na daljavo je bila dokaz, da smo nekje v bližini, da nismo pozabili na kraj in da bomo tudi naslednje leto in naprej iskali poti, s katerimi bomo miklavževanje pripeljali do naših krajanov.

Del prireditve je bil program, ki je nastal v okviru dneva dejavnosti na OŠ Miklavž pri Ormožu in vrtcu Miklavž ter Kog. Učenci in otroci v vrtcu so izdelali lepe, raznolike praznične izdelke. Praznične izdelki bodo v obliki daril podarili organizacijam, ki so s šolo sodelujejo in so v preteklosti donirali sredstva za šolski sklad ali na ta ali oni način kakorkoli skladu šole pomagali. Gre za lepo akcijo, za katero jim s strani Kulturno turističnega društva in Krajevne skupnosti Miklavž čestitamo!

Ker obstaja samo eno zdravilo zoper skrbi - drobne radosti - smo s prireditvijo na daljavo želeli prinesti ljudem radost in zadovoljstvo. Upamo, da nam je uspelo.

V letu, ki nam že počasi drvi naproti, želimo, da v prihodnost stopamo brez strahu in pogumno!

Storite vse, za kar mislite ali sanjate, da je v vaši moči!

Za KTD Miklavž pri Ormožu in KS Miklavž pri Ormožu: Lidija Mlinarič



Več v Družabno