Pri nas zapadlo okoli 10 cm snega, ki se bo nekaj dni obdržal

V naslednjem tednu nas čaka daljše obdobje brez padavin z nižjimi temperaturami, zato se bo snežna odeja vsaj nekaj dni obdržala.

Prlekija-on.net, petek, 10. december 2021 ob 09:28

V četrtek je po celotni državi snežilo. Največ snega je zapadlo na severu države in v višjih predelih. Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso), je najdebelejša snežna odeja na Gorenjskem, kjer ponekod presega 150 cm. Na Pohorju ga je ponekod zapadlo čez pol metra, na območju Prlekije pa okoli 10 cm, v višjih legah tudi kakšen cm več. Po podatkih Arso je na Jeruzalemu snežna odeja debela 9 cm. Podrobnejši podatki so na spodnji fotografiji.

V naslednjem tednu nas čaka daljše obdobje brez padavin z nižjimi temperaturami, zato se bo snežna odeja vsaj nekaj dni obdržala.

Pomoč gasilcev, foto: PGD Osek

Gasilci priskočili na pomoč starejšim krajanom pri čiščenju snega


Na vzhodu več oblačnosti

Po podatkih Arso bo danes zmerno do pretežno oblačno, nekaj sonca bo na Primorskem in v višjih legah. Po nižinah v notranjosti se bo večji del dneva zadrževala megla ali nizka oblačnost. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 2, na Primorskem do 8 °C.

V soboto bo delno jasno, več oblačnosti bo občasno na vzhodu in jugu Slovenije. Po nižinah v notranjosti bo zjutraj in dopoldne megla. Na vzhodu in severu države bo pihal severnik, na Primorskem zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo v alpskih dolinah okoli -8, drugod od -5 do 0, ob morju 3, najvišje dnevne od -1 do 3, na Primorskem do 9 °C.

V nedeljo bo precej jasno, le po nekaterih nižinah bo sprva megleno. Jutro bo hladno. Burja bo ponehala, ponekod v notranjosti bo še pihal severni veter. V ponedeljek se bo prehodno pooblačilo, še bo večinoma suho vreme.

Višina snežne odeje
Višina snežne odeje, vir: Arso


Več v Narava