Bojan iz svojega hobija razvil posel, kjer skupaj s strankami ustvarja unikatne 3D spomine

Skupaj s svojimi strankami ustvarjajo njihove lastne unikatne 3D spomine, ki jim bodo ostali za večno. V največji meri ustvarjajo unikatne 3D odlitke rok. Gre za odlitke rokic in nogic dojenčkov, rok otrok, rok parov, družinske odlitke, poročne odlitke in podobno.

Prlekija-on.net, nedelja, 12. december 2021 ob 17:40
mini ARTS - Unikatni 3D spomini

mini ARTS - Unikatni 3D spomini

Bojan Sobočan, ki prihaja iz Gomilice je po duši umetnik. Želja pa raziskovanju in ustvarjanju ga je pripeljala do tega, da je iz svojega hobija začel razvijati posel.

"Moja ideja je bila razviti in izdelati personalizirane unikatne izdelke, ki bodo drugačni, da v personalizacijo izdelka ni vključeno zgolj ime stranke, kakor je običajno to pri večini personaliziranih izdelkov. Želel sem ustvariti izdelek skupaj s stranko, na način, da bo končen izdelek na nek način del stranke same," pove.

Tako se je iz prvotne ideje razvila in nastala zgodba mini ARTS - Unikatnih 3D spominov. Skupaj s svojimi strankami ustvarjajo njihove lastne unikatne 3D spomine, ki jim bodo ostali za večno. V največji meri ustvarjajo unikatne 3D odlitke rok. Gre za odlitke rokic in nogic dojenčkov, rok otrok, rok parov, družinske odlitke, poročne odlitke in podobno.

Izdelke opazili tudi v tujini

"Naše stranke so stare od treh tednov do 89 let. Odlitek najstarejše osebe je bil odlitek naše babice. Stranke pa imam od Prekmurja do Primorske. Večkrat pridejo k nam na izdelavo unikatnega 3D spomina in potem gredo še na izlet po Pomurju, si pogledat kakšno znamenitost in poskusijo prekmursko kulinariko," pravi Bojan.

Razvijajo pa tudi nove izdelke in se prilagajajo željam in potrebam strank. Razvoj vsakega novega izdelka je nov izziv, ki zahteva svoj čas in energijo.

"V posebno čast si štejem, da so moje izdelke opazili tudi zunaj Slovenije in tako sem na povabilo k sodelovanju s strani Akademije za umetnost na Dunaju sodeloval pri posebnem projektu umetnikov iz Belgije v sklopu katerega smo ustvarili deset črnskih rok. V sklopi tega projekta je bila lani izvedena tudi razstava v Welt Museumu na Dunaju," še pojasni Bojan ter doda: "Naša zgodba je malo drugačna in zelo osebna, ker je stranka vključena v sam postopek izdelave izdelka, je za njo to tudi posebno in nepozabno doživetje. Na koncu pa tudi neprecenljiv unikatni 3D spomin. Najlepši občutek in plačilo za trud in vloženo delo pa je, ko ti stranka napiše ali pove, da je zelo zadovoljna z izdelkom."




Več v Gospodarstvo