Osnovna šola Cvetka Golarja Ljutomer z novo šolsko zastavo

Osnovno šolo Cvetka Golarja Ljutomer so obiskali predstavniki Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Ob koncu srečanja je pred šolo slavnostno zaplapolala težko pričakovana in čisto nova šolska zastava.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 13. december 2021 ob 14:19
OŠ Cvetka Golarja Ljutomer z novo šolsko zastavo

OŠ Cvetka Golarja Ljutomer z novo šolsko zastavo

V torek, 23. novembra 2021, so v okviru delovnega obiska vlade v Pomurju Osnovno šolo Cvetka Golarja Ljutomer obiskali predstavniki Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport - državni sekretar dr. Mitja Slavinec, vršilka dolžnosti generalnega direktorja za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo mag. Helena Kujundžić Lukaček, poslanka ga. Mojca Žnidarič in predstavnika Občine Ljutomer - podžupan g. Janko Špindler ter član občinskega sveta g. Dejan Kaučič.

Gostje so si ogledali prostore šole in pokukali v razrede ter tako začutili utrip šole. Ob tem so se seznanili s številnimi projekti, ki so za vse vključene v vzgojno izobraževalni proces izrednega pomena, saj bogatijo šolski prostor, predvsem pa učencem omogočajo iskanje in krepitev močnih področij; šole s specializiranimi programi se pri svojem delovanju srečujemo z nekoliko drugačnimi izzivi in potrebami, čemur sta prilagojeni tudi vizija in strategija naše šole - slednje so gostje prepoznali in pohvalili kot pomembno kvaliteto šole.

Ob koncu srečanja je pred šolo slavnostno zaplapolala težko pričakovana in čisto nova šolska zastava; hvaležni smo vsem, ki so ta trenutek omogočili - pot do samostojne šole ni bila ne kratka in ne lahka. S ponosom smo pokukali tudi v naš razvojni oddelek vrtca Buba, ki v inkluzivni formi in odlično sprejet deluje v prostorih vrtca Cezanjevci.

In kako so obisk doživeli naši učenci:
»Bilo je zanimivo.«
»Lepo je bilo, ko je sošolec bral.«
»Všeč mi je bil dvig zastave.«
»Imamo lepo zastavo.«
»Bilo je smešno, ker se je že dvignjena zastava malo spustila.«
»Bilo nam je všeč, da so pogledali v naše razrede.«
»Všeč mi je bilo, da so pohvalili naše izdelke.«
»Veseli smo, da jim je bila všeč naša šola.«
»Všeč mi je bilo, da mi je gospod na tablo zapisal dolg in težek račun, ki sem ga pravilno izračunal.«
»Vesela sem, da sem gostom razdelila darila.«
»Ponosen sem, da sva jim z učiteljico Marijo lahko predstavila naš film Kdaj si pa ti pogumen.«
»Všeč nam je bilo, da smo gostom lahko pokazali, kako lončarimo!«

Učenci in zaposleni OŠ Cvetka Golarja Ljutomer



Več v Kultura in izobraževanje