V požaru zgorelo vozilo, več motornih žag, moped, zamrzovalna skrinja, orodje...

42-letni moški se je ob tem lažje poškodoval, saj se je med gašenjem opekel po roki, vdihoval pa je tudi dim.

Prlekija-on.net, torek, 14. december 2021 ob 11:15

Požar v garaži 13.12.2021 10:51 Ob 10.51 smo preko pozivnikov bili aktivirani o požaru garaže v Občini Benedikt....

Objavil/a PGD Benedikt dne Ponedeljek, 13. december 2021

Požar je izbruhnil v garaži

V ponedeljek okoli 10.50, je izbruhnil požar v garaži stanovanjske hiše v Benediktu. V požaru, ki so ga pogasili gasilci, je zgorel osebni avtomobil znamke Renault R5, več motornih žag, moped, zamrzovalna skrinja in več drobnega orodja. Zgorela so tudi lamelna dvižna garažna vrata z motorjem. Materialna škoda znaša okoli 6.000 evrov.

V požaru se je 42-letni moški lažje poškodoval, saj se je med gašenjem opekel po roki, vdihoval pa je tudi dim. Zaradi tega je bil potreben bolnišnične oskrbe, vendar je to odklonil, so mu pa prvo pomoč na kraju nudili reševalci.

Policisti so ugotovili, da je imel opisani moški, izvenzakonski partner lastnice objekta, v kletni etaži hiše, kjer se nahaja garaža, parkiran nevozni osebni avtomobil znamke Renault R5. Pod njim je imel nameščeno svetilko na podaljšku. Ko je hodil mimo vozila je nehote stopil na stikalo podaljška, ko pa je svetilka zasvetila, se je vnel bencin, ki je iztekal iz vozila. Po izbruhu ognja je najprej zagorelo opisano vozilo, nato pa še vse drugo v garaži. Lastnica objekta in opisani moški sta sprva skušala ogenj pogasiti sama, nato pa sta, ko sta uvidela, da sta pri tem neuspešna, za pomoč zaprosila gasilce.

Ker so policisti tujo krivdo za požar izključili, bodo pristojnemu tožilstvu poslali poročilo.



Več v Črna kronika