16-letnik zaradi poskusa umora v priporu

Ugotovljeno je bilo, da je bil oškodovanec večkrat zaboden. Med napadom sta se osumljenec in oškodovanec prerivala, nato je slednji zbežal iz hiše in po naselju klical pomoč.

Prlekija-on.net, torek, 14. december 2021 ob 13:58
Policija

Policija

Poročali smo že o primeru poskusa umora na območju občine Beltinci, v Ižakovcih. Okoliščine storitve kaznivega dejanja je bo v kratki izjavi za javnost predstavil vodja Oddelka za splošno kriminaliteto v Sektorju kriminalistične policije PU Murska Sobota, Robert Roudi.

Okrog polnoči iz sobote, 11., na nedeljo,12. decembra, je na Operativno komunikacijski center PU Murska Sobota poklical občan-oškodovanec in naznanil, da ga je v domači hiši na območju občine Beltinci, med spanjem z nožem napadel mladoletni, 16-letni sin.

Ob prihodu na kraj je policija prijela in odvzela prostost osumljencu. 45-letnemu oškodovancu pa je bila nudena prva pomoč, nakar je bil z reševalnim vozilom prepeljan v murskosoboško bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju. Ugotovljeno je bilo, da je bil oškodovanec večkrat zaboden. Točna stopnja poškodbe še ni opredeljena, je pa po izjavi zdravnika izven življenjske nevarnosti.

Kot je povedal Roudi, sta se med napadom osumljenec in oškodovanec prerivala, nato je slednji zbežal iz hiše in po naselju klical pomoč. V hiši sta živela sama, osumljenec živi na območju PU Ljubljana, občasno pa imata stike. Motiv za dejanje za zdaj ni znan, saj se osumljenec brani z molkom.

Osumljenec je bil včeraj popoldan priveden k preiskovalnemu sodniku zaradi kaznivega dejanja poskusa umora, po 116.členu KZ-1, ki je zanj odredil pripor.

Kriminalisti z zbiranjem obvestil nadaljujejo

Mladoletni sin med spanjem z nožem večkrat zabodel 45-letnega očeta




Več v Črna kronika