Na severovzhodu veter do 80 km/h, v sredo sneg do nižin

Arso je izdal oranžno opozorilo, saj bo po nižinah severovzhodne Slovenije od sredine dneva do sredine noči na sredo najvišja hitrost vetra od 70 do 80 km/h.

Prlekija-on.net, torek, 4. januar 2022 ob 15:51
Pihal bo močnejši veter, v sredo pa je možnost sneženja

Pihal bo močnejši veter, v sredo pa je možnost sneženja

Po podatkih Agencije RS za okolje (Arso), bo danes popoldne oblačno. V zahodni polovici Slovenije bo občasno rosilo ali rahlo deževalo, pogosteje na Primorskem in Notranjskem. Pihal bo okrepljen jugozahodnik, najmočnejši bo v višjih legah ter v severovzhodni Sloveniji. Najvišje dnevne temperature bodo v večjem delu Slovenije od 7 do 14 °C.

V sredo bo oblačno. Dopoldne bodo padavine predvsem v zahodni polovici Slovenije, do večera bodo zajele vso Slovenijo. Meja sneženja se bo zvečer postopno spustila do nižin. Na Primorskem in Notranjskem bo večino dneva pihal južni veter, v notranjosti pa bo popoldne prehodno zapihal veter severnih smeri, zvečer na Primorskem zmerna do močna burja. Zjutraj bodo temperature od 3 do 10 °C, popoldne v severnih krajih od 1 do 6, drugod od 7 do 14, a se bo od severa hladilo.

Opozorilo zaradi vetra

Arso je izdal tudi opozorilo, saj bo danes pihal okrepljen jugozahodni veter, ki bo najmočnejši v višjih legah in po nižinah severovzhodne Slovenije. Od sredine dneva do sredine noči na sredo bo najvišja hitrost vetra od 70 do 80 km/h.

V noči na četrtek bodo padavine oslabele in v četrtek zjutraj ponehale, najpozneje v južni Sloveniji. Sredi dneva in popoldne se bo počasi jasnilo, burja bo nekoliko oslabela. V petek bo pretežno jasno, na Primorskem bo pihala šibka burja. Zjutraj bo po nekaterih nižinah megla.

Opozorilo
Oranžno opozorilo zaradi vetra, vir: Arso
Napoved vremena
Napovedane temperature za Ljutomer v tem tednu, vir: Accuweather aplikacija


Več v Narava