Medeni recepti življenja

Ob prehodu v novo leto, ki je pravi čas za razna voščila, lepe misli in želje, pa tudi za peko okusnih slaščic in pripravo najljubših jedi, želi k pisanju z roku in deljenju vsega naštetega z drugimi povabiti tudi Knjižnica Franca Ksavra Meška Ormož.

Prlekija-on.net, sreda, 5. januar 2022 ob 11:57
Medeni recepti življenja

Medeni recepti življenja

Tednu pisanja z roko, ki bo potekal med 17. in 22. januarjem, se pridružuje tudi Knjižnica Ormož, ki je tudi v letošnjem letu pripravila natečaj, s katerim skuša spodbuditi kreativnost in veščine pisanja z roko, saj marsikdaj pozabljamo, da je prav pisava ena izmed stvari, ki nas dela edinstvene, enkratne. Vsakogar, ki zapiše recept življenja in ga odda v zbirno škatlico v kateri izmed enot knjižnice, pa nagradi s kozarčkom v knjižnici pridelanega medu.

Teden pisanja z roko vsako leto organizira Društvo Radi pišemo z roko, ki v letu 2022 že napoveduje rekordno udeležbo sodelujočih v projektu. Pridružilo naj bi se jim namreč več kot 300 šol in drugih ustanov, ki bodo s svojimi pisnimi izdelki na temo Pišem z roko, ker ... opozarjali na prednosti pisanja z roko.

Ob prehodu v novo leto, ki je pravi čas za razna voščila, lepe misli in želje, pa tudi za peko okusnih slaščic in pripravo najljubših jedi, želi k pisanju z roku in deljenju vsega naštetega z drugimi povabiti tudi Knjižnica Franca Ksavra Meška Ormož.

Lanskoletni natečaj S pesmijo po kavo je kot primer dobre prakse izpostavilo celo Ameriško knjižničarsko združenje, zato smo v lanskem decembru knjižničarji ponovno staknili glave in pripravili projekt Recepti življenja, s katerim vabimo v knjižnico, k ustvarjanju, razmišljanju ter deljenju vsega, kar dela naše življenje lepše, slajše. V vseh enotah knjižnice, v Ormožu, Središču ob Dravi, Svetem Tomažu in Ivanjkovcih, smo tako za obiskovalce, majhne in velike, pripravili prostorčke, kjer se lahko v za to namenjene škatlice oddajo misli, voščila, želje, recepti za dobrote, s katerimi ste si polepšali praznike ali vsak dan ... vaš recept življenja. A zapisan mora biti z roko. Še znate?

Ker je pa prav, da se vsak takšen trud tudi nagradi, smo naš recept življenja predstavili v obliki kozarčkov medu, ki jih prejme vsakdo, ki odda svoj pisni izdelek. Na knjižničnem vrtu namreč že skoraj dve leti domuje čebelnjak, za katerega skrbi Čebelarsko društvo Ormož in nas oskrbuje z medom, katerega porabimo za promocijska darila literarnim gostom in predavateljem, tokrat ga pa imajo priložnost poskusiti tudi uporabniki knjižnice.

Torej, premislite, kdaj ste zadnjič pisali z roko, kaj bi bil vaš recept za življenje, nasvet, želja ali preprosto misel, ki bi jo želeli deliti z drugimi, ali pa nam zapišite kar kakšen odličen recept za dobrote, ki bodo tudi drugim šle podobno v slast kot vam. Projekt Recepti življenja bomo zaključili v Tednu pisanja z roko.

Vse dobro in veliko zanimivega branja ter pestrega dogajanja vam v letu 2022 želi Knjižnica Ormož!

Marinka Vnuk
Foto: Knjižnica Ormož



Več v Kultura in izobraževanje