Ob otoplitvi že prvi znanilci pomladi

Temperature so se pri nas povzpele do okoli 10 stopinj C, s tem pa so v naravi že zacveteli prvi zvončki in norice, ki smo jih te dni lahko zasledili že marsikje v Prlekiji.

Prlekija-on.net, nedelja, 16. januar 2022 ob 10:34
Narava se že prebuja

Narava se že prebuja

V zadnjih dneh se je nekoliko otoplilo, ko so se temperature pri nas povzpele do okoli 10 °C. S tem pa so v naravi že zacveteli prvi zvončki in norice, sicer prvi znanilci pomladi, ki smo jih te dni lahko zasledili že marsikje v Prlekiji.

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso), bo danes precej jasno, po nižinah bo dopoldne marsikje še megla ali nizka oblačnost. Najvišje dnevne temperature bodo v krajih z dolgotrajno meglo okoli 0, drugod od 5 do 8, ob morju in na Goriškem do 12 °C.

V ponedeljek bo delno jasno z občasno zmerno oblačnostjo. Po nižinah bo zjutraj in dopoldne megleno. Jutranje temperature bodo od -7 do -2, ob morju okoli 2, najvišje dnevne od 5 do 11 °C.

V torek bo na Primorskem pretežno jasno, drugod bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zjutraj in dopoldne bo ponekod po nižinah megla. V sredo bo jasno in po nekaterih nižinah sprva megleno. Na Primorskem in Notranjskem pa se bo postopno pooblačilo.

Napoved vremena
Napovedane temperature za Ljutomer v tem tednu, vir: Accuweather aplikacija


Več v Narava