Državljani Gane, Senegala in Toga na ormoškem območju nedovoljeno prestopili mejo ter zaprosili za azil

Ormoški policisti so med vikendom poleg tujcev, obravnavali tudi nekaj voznikov, ki so vozili pod vplivom alkohola.

Prlekija-on.net, torek, 25. januar 2022 ob 18:52
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 21. januarja, ob 10.14 so na PP sprejeli od dveh oškodovancev predlog za pregon kaznivega dejanje Goljufije. Po zbranih obvestilih bodo zadevo zaključili s kazensko ovadbo na državno tožilstvo.

Ob 11.26 so policisti imeli v postopku voznika kolesa z motorjem, kateri ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Prav tako pa je bil vozniku odrejen preizkus alkoholiziranosti, kateri je pokazal 1.21 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja na kraju kolo z motorjem zaseženo in sledi predlog za uvedbo postopka o prekršku na Okrajno sodišče. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola in po poteku veljavnosti registracije pa mu je bil na kraju izdan plačilni nalog.

Ob 12.40 so na PMP Središče ob Dravi izročili hrvaškim varnostnim organom tri državljane, kateri so na nedovoljen način vstopili v RS.

Ob 15.02 so policisti imeli v postopku dve osebi, katerima sta proti potrdilu o zasegu bila zasežena dva ročno zvita cigareta z posušenimi rastlinskimi delci zeleno-rjave barve. Po prejeti analizi bo zoper obe osebi uveden hitri postopek po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.

Ob 18.55 so vozniku osebnega vozila zaradi vožnje pod vplivom alkohola (0.34 mg/l) začasno odvzeli vozniško dovoljenje, mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in izdali plačilni nalog.

Ob 00.30 uri so v Središču ob Dravi prijeli enega tujca, ob 04.35 v Ormožu dva tujca ter ob 07.30 uri še dva tujca v naselju Zamušani. Ugotovljeno je bilo, da so tujci na nedovoljen način vstopili v RS na območju Središča ob Dravi, šlo je za državljane Gane in Senegala. Tujci so v postopku zaprosili za mednarodno zaščito in so bili odpeljan v azilni dom.

V soboto, 22. januarja, ob 16.20 so na območju Vitana prijeli državljana Toga, kateri je na nedovoljen način prestopil državno mejo. Tujec je v postopku podal vlogo za mednarodno zaščito in je bil po končanem postopku odpeljan v Azilni dom.



Več v Črna kronika