Tako se v teh dneh ribe »sončijo« v Ščavnici

V reki Ščavnici v Ljutomeru smo lahko opazili številne mlade ribe, ki so mirovale na površju, kot da bi se grele na soncu.

Prlekija-on.net, nedelja, 13. februar 2022 ob 17:50
Ribe v Ščavnici

Ribe v Ščavnici

V minulih dneh je kljub nizkim temperaturam, popoldne bilo že prijetno toplo, predvsem na soncu, ki je pričelo greti naše ozračje. Tudi v naslednjih dneh bo po napovedih sončno, temperature pa se bodo povzpele tudi do 15 stopinj C, kar napoveduje že skoraj pomladno vreme. Ob toplih žarkih so se tudi marsikatere živali nastavljale sončnim žarkom. V reki Ščavnici v Ljutomeru smo tako lahko opazili številne mlade ribe, ki so mirovale na površju, kot da bi se grele na soncu. Na površju so verjetno tudi zaradi večje količine kisika.

Po napovedih Agencije RS za okolje (Arso), bo zvečer in ponoči še precej jasno, proti jutru pa se bo na Primorskem pooblačilo. V višjih legah in ponekod po nižinah bo zapihal jugozahodni veter. Jutranje temperature bodo na Gorenjskem in Koroškem od -10 do -4, drugod od -3 do 2 °C.

Paglavci v ribniku

V ribniku sredi Ljutomera lahko opazimo na tisoče paglavcev


V ponedeljek se bo od jugozahoda pooblačilo, le na severovzhodu bo še nekaj sonca. V zahodni, južni in osrednji Sloveniji bodo od dopoldneva naprej občasno rahle padavine. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 4 do 8, na vzhodu do 11 °C.

V torek bo večinoma oblačno, padavine se bodo na zahodu okrepile in razširile nad vso Slovenijo. Meja sneženja bo med 800 in 1300 m nadmorske višine. Ob morju bo pihal jugo. V sredo bo suho vreme. Zapihal bo jugozahodnik.

Vremenska napoved
Napovedane temperature za Ljutomer v tem tednu, vir: Accuweather aplikacija
Krapi v ribniku na Podgradju

Tako se krapi te dni »sončijo« v ribnikih na Podgradju, kjer smo opazili tudi nenavadnega prebivalca




Več v Narava