Bi poskusili eliksir ljubezni?

Matija Kramberger, bodoči magister farmacije, je ustanovitelj in lastnik pivovarne, ki piva vari sam in nad vsako napolnjeno steklenico bdi vse do njene predaje stranki. Ob Valentinovem je presenetil z omejeno serijo piva, t.i. rdečim eliksirjem ljubezni. Bi ga želeli okusiti?

Aleksandra Papež, sreda, 16. februar 2022 ob 08:30
Ste za kozarec rdečega piva? Foto: Sara Korošak

Ste za kozarec rdečega piva? Foto: Sara Korošak

Craft pivovarna Krambrew iz Lenarta nas je ob Valentinovem presenetila s popolnoma novim okusom, t.i. rdečim eliksirjem ljubezni, ki nas navduši že samo z obljubo najbolj opevanega čustva. »Gre za omenjeno serijo piva, ob Valentinovem. Poimenovali smo jo LOVE ELIXIR - Red Hoppy Lager in gre za pivo, ki ima sadno, osvežujočo hmeljsko aromo, srednje grenkobe.« je novo pivo opisal Matija Kramberger.

Matija Kramberger, bodoči magister farmacije, je ustanovitelj in lastnik pivovarne Krambrew, ki piva vari sam in nad vsako napolnjeno steklenico bdi vse do njene predaje stranki. Matija ob tem študira, poje v znani pevski zasedbi Il divji in pomaga na domači kmetiji. Dela mu tako res ne zmanjka, a piva vari s posebnim veseljem, nove arome in kombinacije pa mu predstavljajo izziv.

Red Hoopy Lager je nastal v Lenartu
Red Hoopy Lager je nastal v Lenartu, foto: Sara Korošak

Posebnost Matijevega novega piva je njegova rdeča barva, ki za to vrsto pijače res ni običajna. Vsi, ki so LOVE ELIXIR - Red Hoopy Lager že okusili, so ga opisali kot pravo poezijo okusov.

V pivovarni Krambrew pa nastajajo še druge vrste piv, ki jih je mogoče poskusiti v več gostinskih lokalih v Slovenskih goricah. Svetli lager - FOX, ki poskrbi za osvežitev s sladko-sadno aromo, katerega odlikuje zlata barva z nežno, snežno belo glavo. Matija je zvaril tudi temnejšo Pale Ale različico piva, ki navduši z jantarno barvo in sadno-citrusno aromo, prav tako srednje grenkobe. Tudi to pivo je dobilo ime po živali - WOLF - Auuuu Pale Ale. Ljubiteljem temnega piva pa je namenil BLACK BULL - Coffee Lager, ki je sladkega ječmenastega okusa, s pridihom karamele in kave ter osvežujoče arome savinjskega goldinga.

Pivo se pogosto uživa le v smislu dobre rešitve za potešitev žeje, predvsem v toplejših mesecih, a piva, kot so ta, ki nastajajo v Lenartu, niso namenjena le temu, saj s posebnim izborom okusov razvajajo brbončice, s svojo teksturo in barvo pa oči. Gre za popolno zadovoljitev človeških čutov za vse ljubitelje piva!

Rdeče pivo
Ste za rdeče pivo? Foto: Sara Korošak


Več v Gospodarstvo