Meteorplast ŠIC bar v petek v boj za nastop na zaključnem turnirju pokalnega tekmovanja

Ljutomerčani bodo imeli težko delo, saj se bodo pomerili z desetkratnim državnim in devetkratnim pokalnim prvakom iz Litije.

Prlekija-on.net, sreda, 16. februar 2022 ob 14:30
Litija - Meteorplast ŠIC bar

Litija - Meteorplast ŠIC bar

Po odigranih tekmah 14. kroga 1. slovenske futsal lige čaka osem najboljših slovenskih futsal ekip ta petek, 18. februarja, boj za uvrstitev na zaključni turnir četverice v pokalnem tekmovanju Terme Olimia. Med kandidati za napredovanje je tudi ljutomerski Meteorplast ŠIC bar, ki pa bo imel težko delo. Pomeril se bo z desetkratnim državnim in devetkratnim pokalnim prvakom iz Litije. Litijani so prvo tekmo četrtfinala pokala dobili s 3:1 (3:0). Povratna tekma se bo ta petek v dvorani ŠIC Ljutomer pričela ob 20.30 uri.

Ljutomerčani gredo v povratno četrtfinalno tekmo s slabo popotnico, saj so prejšnji petek izgubili prvenstveni dvoboj proti Ptujčanom (4:7), proti favoriziranim Litijanom pa bodo lovili dva zadetka zaostanka. »Imamo aktiven rezultat, kar nam je v tem trenutku najbolj pomembno. Imamo še možnosti za napredovanje,« je po tekmi v Litiji dejal vratar ljutomerske ekipe Tjaž Lovrenčič, ki se po bolezni, zaradi katere je manjkal na prvenstvenem dvoboju proti Ptujčanom, znova vrača nazaj na parket.

Meteorplast ŠIC bar - Litija

Ljutomerčani iz Litije s porazom, lovili bodo dva zadetka zaostanka


V središče Prlekije prihajajo Litijani z izredno popotnico. Po zmagi na prvem četrtfinalnem pokalnem obračunu so zmagali zaostalo prvenstveno tekmo 12. kroga proti aktualnemu prvaku Dobovcu (4:2), minuli petek pa slavili še na obali proti Bronxu (2:0). Litija, ki je konec oktobra Ljutomerčane v prvenstvenem obračunu premagala kar s 7:2, ima odlično igralsko zasedbo, varovancem nekdanjega selektorja Andreja Dobovičnika pa se je pred kratkim pridružil še izkušeni Brazilec Paulo Jouse Letra da Costa Ferreira.

»Zopet pričakujemo težko tekmo, kjer bomo lovili zaostanek, ki smo si ga priigrali v Litiji. Želim si predvsem, da povratno tekmo odigramo na precej višjem nivoju kot prvo,« je pred petkovim obračunom dejal igralec Meteorplasta ŠIC bara Matic Goznik.

Domači trener Tomislav Novak bo tokrat pogrešal poškodovanega kapetana Kristiana Škergeta in kaznovanega Roka Šnofla.



Več v Šport