Za konec sezone zmaga Ljutomerčank pri vodilni ekipi

Odbojkarice ŽOK Ljutomer so sezono 2021/22 v 1B. državni odbojkarski ligi zaključile s tekmo proti vodilni ekipi lige ter zmagale.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 28. februar 2022 ob 12:47

Zadnja tekma v sezoni 2021/2022 in zmaga proti prvouvrščeni ekipi Odbojkarski klub Formis iz Hoč! Na zadnji...

Objavil/a Žok Ljutomer dne Sobota, 26. februar 2022

ŽOK Ljutomer

Odbojkarice ŽOK Ljutomer so se od letošnje sezone poslovile s skalpom vodilnega Formisa, ki so ga v Hočah po preobratu premagale z izidom 1:3 v nizih. Ekipa trenerja Bojana Novaka se je s 13. ligaško zmago utrdila na tretjem mestu in potrdila uspešen zaključek sezone. Ljutomerčanke so dobile sedem od zadnjih osem preizkušenj.

Formis, v preteklosti prav tako že član najvišjega odbojkarskega razreda, je že pred zadnjim krogom prvenstva potrdil prvo mesto.

Tekmo je z uspešnim blokom odprla Ana Horvat, domačinke pa so ljutomerskem vodstvu z 1:3 odgovorile s preobratom, po katerem se kapetanka Kaja Makoter in soigralke niso več približale. Formis je povedel z 9:4, po izidu 12:6 je s polminutnim odmorom reagiral tudi Novak. To ni zaustavilo gostiteljic, ki so še večale prednost in po bloku Ane Mojce Krajnc prvi niz dobile s 25:15.

Domači strateg Miloš Milić je v drugem nizu močno premešal zasedbo na parketu, kar je Ljutomer znal izkoristiti. Karmina Sužnik je dosegla dva asa za vodstvo z 2:5, nato pa je prednost le še naraščala. Po napadu Ane Kolmanič je semafor kazal izid 9:20, na koncu niza je bilo 16:25.

Gostiteljice so tretji niz pričele z najmočnejšo ekipo, a so Ljutomerčanke vseeno vodile že s 6:11, kasneje tudi s 8:14. Ekipa Formisa se je pred končnico približala na 18:21, po odmoru pa je odločilni napad za zmago z 22:25 prispevala Ana Kolmanič, ki je v tretjem nizu zbrala kar 10 točk.

V zadnjem nizu smo videli nekaj menjav v vodstvu, po izenačenem spopadu pa je Ljutomer povedel s 15:17 in nato ni več izpustil vodstva. Končno zmago je z napadom priigral Karmina Sužnik.

Nase je opozorila Ana Kolmanič, ki je glede na skupno število doseženih točk zaostala zgolj za Nežo Bednjanič iz tabora Braslovč. Ana je zbrala 326 točk, malce več kot štiri na odigrani niz.

"Sezono smo zaključile na tretjem mestu lestvice in zaostale le za dvema najboljšima ekipama lige. Zahvaljujemo se vsem navijačem za podporo s tribun skozi celotno sezono. Bili ste naš sedmi igralec in upamo, da se še v večjem številu vidimo v prihodnji sezoni.

Zahvaljujemo se tudi upravi in celotnemu vodstvu kluba za trud in čas, ki ga vlagajo, da lahko naše treniranje in igranje odbojke v ŠIC športni dvorani Ljutomer poteka nemoteno. Hvala tudi vsem sponzorjem, ki so nas podprli v tej sezoni, upamo, da nas boste tudi v prihodnji," ob tem sporočajo iz kluba.

Formis - ŽOK Ljutomer 1:3 (25:15, 16:25, 22:25, 19:25)

Formis: Adela Škoflek, Tinkara Šteharnik, Lana Zupan, Žana Godec 14, Taja Natek 2, Julija Grubišič Čabo 7, Nika Milošič 15, Naja Divjak, Žana Halužan Sagadin 2, Nika Fišer 5, Neja Bračič, Tina Fišer 3, Marija Čičić, Ana Mojca Krajnc 12. Trener: Miloš Milić.

ŽOK Ljutomer: Monika Banfi, Iva Šijanec 3, Ana Horvat 7, Kaja Makoter 14, Adela Pintarič, Ana Stankovič 2, Ana Kolmanič 23, Anja Kolmanič, Veronika Mikl, Diana Oletič 7, Karmina Sužnik 13. Trener: Bojan Novak.



Več v Šport