Trčili osebno in tovorno vozilo

V nesreči so se poškodovale tri osebe.

Prlekija-on.net, sreda, 16. marec 2022 ob 11:10
Objavil/a Promet.si dne Sreda, 16. marec 2022

Avtocesta je zaprta

Avtocesta A5, Maribor - Lendava, priključek Sv. Trojica - počivališče Lormanje sever v smeri Maribora je popolnoma zaprta zaradi prometne nesreče. Promet je preusmerjen na regionalno cesto skozi Lenart.

Nastal je daljši zastoj, predvsem tovornih vozil, v dolžini okoli 5 km. Promet je pri priključku Sveta Trojica preusmerjen na regionalno cesto, kjer je tudi že nastal daljši zastoj. Obvoz za osebna vozila je možen tudi po cesti med priključkoma Sveti Jurij ob Ščavnici in Lenart.

Uprava RS za zaščito in reševanje je pozneje poročala, da sta ob 10.33 na avtocesti iz smeri Murska Sobota proti Mariboru pri izvozu za Sveto Trojico trčila osebno in tovorno vozilo. Posredovali so gasilci JZ GB Maribor, ki so nudili pomoč reševalcem, zavarovali kraj nesreče do prihoda delavcev DARS, odklopili akumulatorja, preprečili iztekanje nafte na tovornem vozili in jo prečrpali v nepoškodovan rezervoar, posuli iztekle motorne tekočine na cestišču in pomagali pri čiščenju tovora. V nesreči so se poškodovale tri osebe, ki so jih z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor.

Objavil/a Promet.si dne Sreda, 16. marec 2022


Več v Črna kronika