Konec tedna popolna zapora državne ceste. Objavljamo informacije o obvozih.

Zaradi rekonstrukcije krožnega križišča pri Ormožu (Hardek) na glavni cesti Ormož-Središče ob Dravi bo v soboto, 26. 3. 2022 in nedeljo, 27. 3. 2022 vzpostavljena popolna zapora državne ceste.

Prlekija-on.net, torek, 22. marec 2022 ob 18:51

Izgradnja krožišča v Ormožu. #CPPtuj #nizkegradnje ,

Objavil/a Cestno podjetje Ptuj d.d. dne Torek, 15. februar 2022

Gradnja krožišča

Direkcija RS za infrastrukturo sporoča, da bo zaradi rekonstrukcije krožnega križišča pri Ormožu (Hardek) na glavni cesti Ormož-Središče ob Dravi v soboto, 26. 3. 2022 in nedeljo, 27. 3. 2022 vzpostavljena popolna zapora državne ceste. Zapora je sicer sprva bila načrtovana že minuli konec tedna, a so dela zaradi vremenskih razmer prestavili na prihajajoči konec tedna, o čemer smo že poročali.

Obvozi bodo v času asfaltiranja potekali po obstoječih državnih in občinskih cestah. Spodaj objavljamo podrobne informacije o obvozih.

Pešci in kolesarji:
Za čas asfaltiranja krožnega križišča, bodo pešci in kolesarji preusmerjeni na vzporedne občinske ceste ter pločnike.

Osebna vozila, vozila do 6t/os in avtobusi:
Obvoz iz smeri Ptuja bo v smeri Ljutomera potekal po državnih in lokalnih cestah in sicer od križišča Ormož zahod po Novakovi, Ptujski in Lešniški cesti do Koračic in nato po regionalni cesti R3-713/4910, Ljutomer-Savci-Ptuj in obratno.
Obvoz iz smeri Ptuja za smer Središče ob Dravi bo potekal od križišča Ormož zahod po Novakovi, Ptujski, Ljutomerski in Opekarniški cesti do regionalne ceste R1-230/1507, Pušenci-Ormož in nato do glavne ceste G1-2/1313, Ormož-Središče ob Dravi in obratno.
Od križišča R1-230/1507 z G1-2/1313 bo v smeri zapore dovoljen samo promet za gradbišče, stanovalce in intervencijo.
Dostop do priključkov za trgovini Lidl in Hofer je iz smeri Ormož center.

Tovorni promet
Tovorni promet Ljutomer-Ormož in Ormož-Ljutomer bo v obe smeri preusmerjen preko AC A4 Maribor-Podlhenik in A5 Maribor-Murska Sobota.

Semaforizirano štirikrako križišče bo postalo krožno križišče

V Ormožu bodo v naslednjih mesecih preuredili dve večji križišči v krožišči


Obvoz Ormož
Obvozi v času asfaltiranja bodo potekali po obstoječih državnih in občinskih cestah, vir: DRSI

V času popolne zapore bo izvajalec čez gradbišče omogočal prevoz intervencijskih vozil.

Vsem uporabnikom se zahvaljujejo za razumevanje in strpnost.

Vse uporabnike prosijo tudi, da spremljate informacije o stanju na cestah, ki so na voljo 24/7 v okviru Prometno informacijskega centra za državne ceste (www.promet.si, telefon 1970).

Vse načrtovane spremembe prometnega režima so sporočene v Prometno informacijski center za državne ceste, kjer se 24 ur na dan spremljajo in objavljajo tudi informacije o stanju na cestah, ki jih posredujejo Policija, vzdrževalci in drugi, zato so na tem mestu vedno na voljo zadnje razpoložljive informacije o stanju na cestah in prometu.

Prometne informacije so distribuirane tudi preko frekvenc Radia SI, ki tekom dneva trikrat na uro, tekom noči pa dvakrat na uro, objavlja najaktualnejše prometne informacije.

Če bo prišlo do kakšnih sprememb, bomo tudi na naših spletnih straneh objavili informacijo.



Več v Gospodarstvo