Mopedista, ki je vozil pod vplivom alkohola, pridržali do streznitve

Ormoški policisti so obravnavali tudi hrvaško državljanko, ki je sredi dneva vozila pod vplivom alkohola.

Prlekija-on.net, sreda, 23. marec 2022 ob 12:51
Policija

Policija

Policisti Policijske postaje Ormož so v minulih dneh obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V ponedeljek, 21. marca, ob 14.40 je bila v Ormožu na Ptujski cesti ustavljena hrvaška voznica osebnega avtomobila, katera je vozila vozilo v cestnem prometu pod vplivom alkohola, saj je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,58 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Začasno ji je bilo odvzeto tuje vozniško dovoljenje, nato pa je bila privedena k dežurni sodnici na ptujsko okrajno sodišče, zaradi kršitve ZPrCP.

Ob 15.15 so bili obveščeni, da je na območju naselja Ivanjkovci prišlo do prometne nesreče z udeležbo enega vozila. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je voznik pri vožnji oplazil robnik in si pri tem poškodoval vozilo. Na kraju so policisti ugotovili, da voznik in vozilo izpolnjujeta pogoje za udeležbo v cestnem prometu in so odstopili od ogleda, ter vozniku izdali obvestilo o odstopu od ogleda.

V torek, 22. marca, ob 9.00 so bili obveščeni o sumu tatvine lesa na območju Vičancev. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je oseba odtujila les iz gozda, sprejeta je bila ustna kazenska ovadba, po zbranih obvestilih bodo podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 13.20 so na regionalni cesti v Pavlovcih kontrolirali voznika osebnega avtomobila, alkotest je pokazal 0,30 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Ob 13.22 so bili obveščeni o požaru v poslovnem objektu na območju Ormoža, opravljen je bil ogled kraja, o ugotovitvah bodo podali poročilo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju.

Ob 17.17 so na lokalni cesti v naselju Lahonci kontrolirali voznika mopeda. Alkotest je pokazal 0.94 mg/l alkohola v izdihanem zraku, 59-letnemu vozniku je bila prepovedana nadaljnja vožnja in odrejeno pridržanje po določilih ZPrCP, kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 21.05 so bili obveščeni o požaru v naravi na območju Ivanjkovcev. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da je neposredno ob vozišču javne ceste zgorelo 2 m2 metra podrasti. Materialna škoda ni nastala, ogrožanja ni bilo.



Več v Črna kronika