Pred nami je pošasten teden

7. Grossmannov festival fantastičnega filma in vina

Dejan Razlag, nedelja, 24. julij 2011 ob 17:43
Grossmannov festival 2010

Grossmannov festival 2010

Ta teden, od 25. do 30. julija, bo Ljutomer ponovno v znamenju fantastičnih, grozljivih, divjih in kultnih filmov, pošasti, zombijev, vampirjev ter nore zabave in dobre domače kapljice. Odvijal se bo namreč 7. Grossmannov festival fantastičnega filma in vina.

Na festivalu se bo zvrstilo vrsto dogodkov, podelili bodo različne filmske nagrade in priznanja ter izbrali Vinskega šampiona Hudega mačka. Festivala se bodo udeležili tudi domači in tuji priznani gostje, med drugim Menahem Golan, Dinko Tucaković, Carlos Areces, Jonas Žnidaršič, Katarina Čas, ... ter umetniki, kot so LAIBACH Kunst, Blaž Porenta, Šlosart, Soultret in NS Art, Štajn, Pandemonium Clothing, ...

Poleg bogatega filmskega programa, bo vse dni spremljal glasbeni program, ki bo sklenjen zadnji dan festivala z velikim koncertom skupin Hollywoodoo, The Yellow Spots in The Meteors. Vso to dogajanje bodo spremljale tudi vinske prireditve, ki bodo okronane z izborom najboljšega vina po mnenju filmskih gostov.

Seveda tudi letos ne bo manjkal Torture Garden, 10-urni B-maraton krvi, akcije, smeha in cudaštev, kjer več kot vidiš, manj plačaš! Letošnja novost je Kraljica krika, kjer lahko sodelujejo ženske nad 16 in pod 106 let. Posebna gostja in VIP voditeljica izbora Kraljice krika bo ameriška igralka Diana Barrows, ki je svoje sposobnosti kričanja dokazala v filmski seriji Petek 13.

Na zaključni dan festivala pa nas čaka Ples vampirjev oz. Vampire's Ball, največji vampirski spektakel pri nas, kjer se boste lahko preoblikovali v vampirja in uživali v nesmrtnih plesnih korakih z gdč. Morano.

Na dnevih vampirjev pa boste lahko darovali kri, kjer bo krvodajalska akcija potekala v sodelovanju z Rdečim križem Slovenije.

Na festival lahko letos udobno in varno prispete z vlakom, kjer imate v času festivala 50% popust. Tudi letos pa je na voljo Grossmannova kartica ugodnosti, ki omogoča uveljavljanje številnih popustov na festivalskih plačljivih prireditvah, nastanitvah, prevozih, ogledu znamenitosti in ostalih dejavnostih.

Celoten urnik po dnevih.

Vse prireditve Grossmannovega festivala boste tudi letos lahko ažurno spremljali na našem portalu. V našem Grossmann arhivu pa najdete vso preteklo dogajanje.


Več v Družabno