Glasbena skupina L'amour fou predstavila videospot za pesem »Nočem biti več sam«

Za prvi predstavitveni singl so izbrali pesem »Nočem biti več sam« in v zimskih mesecih še posneli video.

Prlekija-on.net, torek, 29. marec 2022 ob 08:57
L`amour fou - Nočem biti več sam

L`amour fou - Nočem biti več sam

Prekmurska glasbena skupina L`amour fou predstavlja videospot za pesem »Nočem biti več sam«, ki so ga pred kratkim posneli. Kot so nam povedali člani zasedbe, je »L`amour fou« francoska fraza, ki dobesedno pomeni »norci iz ljubezni« ali »nori na ljubezen«, skupina pa je bila ustanovljena že pred desetimi leti po razpadu skupine Gnila jajca z namenom nadaljevati glasbeno ustvarjanje na slovenski pop rock sceni. Skupino sta ustanovila Robert Vereš in Franc Koren, ki sta pred tem delovala v skupini Gnila jajca, kmalu pa sta se jima pridružila še basist Sašo Varga (ex Ethnotrip) in bobnar Tibor Kiraly. Naknadno se jim je pridružil še drugi kitarist Andi Gal.

Na začetku je skupina posnela avtorski komad pod naslovom »sedem, sedem« vendar ga nikoli ni promovirala in predstavila širši javnosti temveč je več ali manj preigravala moderno pop produkcijo na raznih prireditvah, zabavah, veselicah in podobno. Vmes so člani pod imenom »Carthago band« in patronatom krovne firme Carthago posneli še avtorske skladbe in videospot za promocijo omenjenega podjetja iz Nemčije, ki ima proizvodne obrate tudi v Odrancih in igrali na njihovih prireditvah.

V lanskem letu so se odločili, da se posvetijo lastni ustvarjalnosti, tako da so v jesenskih mesecih v glasbenem in video studiu »Road production« v Lendavi, ki ga je ustanovil njihov sedaj že bivši član Andi Gal, posneli tri avtorske komade. Dobili so tudi novega basista in sicer Roberta Gala iz Lendave. Za prvi predstavitveni singl so izbrali pesem »Nočem biti več sam« in v zimskih mesecih še posneli video. Krstna predstavitev je bila 4. marca v Gledališki in koncertni dvorani v Lendavi na prireditvi »Dan za žene«

V letošnjem letu želijo v pomladnih mesecih posneti še video za naslednji komad »Oh punca« in do konca leta dokončati prvi album, še ob pojasnjujejo člani zasedbe.

Video si lahko ogledate zgoraj.



Več v Glasba in film