Sodobnost za prihodnost – z bližino urimo doktrino

Na OŠ Ivana Cankarja Ljutomer je potekala 1. mednarodna konferenca z naslovom Sodobnost za prihodnost - z bližino urimo doktrino, ki sta jo organizirali OŠ Ivana Cankarja Ljutomer in OŠ Cvetka Golarja Ljutomer.

Prlekija-on.net, torek, 5. april 2022 ob 19:46
Organizacijski odbor konference

Organizacijski odbor konference

Znan latinski pregovor pravi, da je v znanju moč, zato je potrebno svoje znanje in izkušnje deliti in se tako osebnostno bogatiti.

V soboto, 2. aprila 2022, je na OŠ Ivana Cankarja Ljutomer potekala 1. mednarodna konferenca z naslovom Sodobnost za prihodnost - z bližino urimo doktrino, ki sta jo organizirali OŠ Ivana Cankarja Ljutomer in OŠ Cvetka Golarja Ljutomer.

Na konferenci je sodelovalo več kot sto udeležencev iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Črne gore, Bosne in Hercegovine, Turčije in Nemčije. Izmenjali so strokovna mnenja, poglede, izzive s področja vzgoje in izobraževanje. Razmišljali in razpravljali so o naslednjih temah: vloga učitelja v sodobnem učnem okolju, izzivi in pasti dela na daljavo in po daljavi, poti inkluzije v vzgoji in izobraževanju.

Zbrane sta pozdravili tudi predstojnica ZRSŠ, OE Murska Sobota, ga. Darja Farič Klemenčič in županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba.

V plenarnem delu mednarodne konference so razmišljali in pridobili nova znanja o izobraževanju na daljavo ter o izzivih, pomenih in priložnostih povezovanja v šolskem prostoru. Plenarni del sta obogatili predavateljici doc. dr. Danijela Makovec Radovan in mag. Mateja Štefanec Vaupotič.

Znanje je in bo vedno ena izmed dragocenejših vrednot, zato si je potrebno prizadevati, da se bomo na tem področju tudi v bodoče izobraževali in širili svoje kompetence. Vsem zbranim bodo predstavljene izkušnje nedvomno v veliko pomoč pri bodočem delu.



Več v Kultura in izobraževanje