Neznanec s spletno goljufijo pridobil protipravno premoženjsko korist v višini 25 tisoč evrov

Ormoški policisti so v četrtek najprej obravnavali kaznivo dejanje spletne goljufije, nato pa še kaznivo dejanje poslovne goljufije.

Prlekija-on.net, petek, 15. april 2022 ob 10:18
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulih dneh obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V sredo, 13. aprila, ob 8. uri so bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije v naselju Obrež. Udeleženi sta bili dve tovorni vozili. Opravljen je bil ogled kraja in napisan uradni zaznamek.

Ob 15.23 je patrulja na glavni cesti v naselju Cvetkovci naletela na razsut tovor. Obravnavana je bila prometna nesreča I. kategorije, saj je nastala materialna škoda na ograji. Povzročitelju je bil na kraju izdan plačilni nalog po ZPrCP.

V četrtek, 14. aprila, ob 07:03 so obravnavali kaznivo dejanje spletne goljufije, pri kateri si je neznani storilec pridobil protipravno premoženjsko korist v višini 25.000 EUR. Sledi zbiranje obvestil in bo na pristojno državno tožilstvi podana kazenska ovadba.

Ob 09:33 so obravnavali kaznivo dejanje poslovne goljufije. Sledi zbiranje obvestil in kazenska ovadba na pristojno državno tožilstvo.

Ob 17:39 so na lokalni cesti v Svetem Tomažu kontrolirali voznika mopeda, alkotest je pokazal 0,99 mg/l alkohola v izdihanem zraku, vozniku je bilo odrejeno pridržanje, prav tako mu je bil izdan plačilni nalog.

Ob 20.50 so obravnavali tujca, državljana Afganistana, ki je ilegalno prestopil državno mejo. Med postopkom je zaprosil za azil in je bil odpeljan v azilni dom.



Več v Črna kronika