Andreja Novak Görkeš za prleško poslanko

Andreja Novak Görkeš: »Želimo soustvarjati sodobno Slovenijo, ki je pravična do vseh.«

Oglasno sporočilo, četrtek, 21. april 2022 ob 12:23
Andreja Novak Görkeš

Andreja Novak Görkeš

Kdo sem?

Sem Andreja Novak Görkeš iz Cezanjevec. Po poklicu sem inženir agronomije in sem zaposlena na Semenarni Ljubljana kot svetovalka za fitofarmacevtska sredstva. Sem poročena in mama dveh polnoletnih otrok. V političnih krogih je moje ime novo, vendar nisem čisto brez izkušenj, saj se mož že nekaj časa ukvarja z lokalno politiko in mu stojim ob strani. Poleg službenih obveznosti se ukvarjam z gasilstvom in sem tajnica društva in članica komisije za članice pri Gasilski zvezi Ljutomer. Pred tem sem bila tri leta članica upravnega odbora GZ Ljutomer in predsednica komisije za delo s članicami Pomurske regije ter dva mandata članica Sveta članic na Gasilski zvezi Slovenije.

Andreja Novak Görkeš

Aktivna sem tudi v Društvu vinogradnikov Mala Nedelja, kjer je hčerka Nuša vinska kraljica. Ko mi ostane kaj prostega časa, si rada nadenem nahrbtnik in z družino odhitim v gore, kjer najdem v neokrnjeni naravi mir za dušo.

Andreja Novak Görkeš

Zakaj kandidiram za poslanko ravno pri Novi Sloveniji?

Na tej listi kandidiram, ker imajo program, ki temelji na človekovih vrednotah - svoboda, pravičnost, varnost in dostojanstvo. Stranka tako zastopa vrednote, ki tudi meni veliko pomenijo. Smo sredinska krščansko demokratska stranka, ki želi soustvarjati sodobno Slovenijo, ki je pravična do vseh.

Andreja Novak Görkeš

Zakaj se bom kot poslanka zavzemala?

Gasilstvo je moja prioriteta, saj so gasilci nepogrešljivi v vseh naravnih in drugih nesrečah, zato moramo za njihovo boljšo varnost narediti največ. Potrebno je znižanje stopnje DDV za nabavo opreme za zaščito in reševanje. Posebej bom naklonjena izgradnji centra Civilne zaščite v Pomurju in ureditvi statusa prostovoljnega gasilstva.

Slovenija mora postati dežela priložnosti, kjer vsak lahko razvije vse svoje potenciale. Potrebujemo boljše podjetniško okolje, država si mora od našega dela vzeti manj. Delo je vrednota in kdor dela, mora dostojno živeti. Zavzemala se bom za obdelano in živo prleško podeželje, kjer se bo na družinskih kmetijah, ki morajo dobiti prednost za dostop do zemljišč, pridelovala zdrava slovenska hrana.

Potrebujemo premik od državnega k vsem dostopnemu javnemu zdravstvu. Vsak mora priti do zdravnika, ko ga potrebuje. Potrebno pa bo zagotoviti enakomerno razvitost infrastrukture, da se obrobje Slovenije ne bo praznilo, zato bom intenzivno delala za izvedbo projektov, ki bodo to zagotovili (helioport ob zdravstvenem domu Ljutomer, ...).

Odločno moramo podpreti slovenske družine in v našo družbo vnesti več veselja do življenja. Odločitev za otroka ne sme negativno vplivati na družinski proračun.

Zakaj na volitvah dati glas Novi Sloveniji?

Na prihajajočih volitvah je podpora Novi Sloveniji glas za gospodarsko močno, varno in v prihodnost usmerjeno Slovenijo. Izhajamo iz vrednot krščanske demokracije, ki v teh nemirnih časih pomenijo stabilnost. Ponosni smo na našo kulturo in tradicijo, zavezani smo vrednotam slovenske osamosvojitve. 24. aprila je številka 14 glas za Novo Slovenijo in glas za nadaljnji razvoj naše domovine. Gremo odločno naprej za Prlekijo!

Več o programu Nove Slovenije si lahko preberete na spletni strani Nove Slovenije in na Facebook strani NSi Ljutomer.

Naročnik oglasa je NSi - Nova Slovenija - Krščanski demokrati



Več v Politika