Alkoholiziran gost gostinskega lokala se ni pomiril, zato so ga pridržali

Kljub opozorilu je kršitelj nadaljeval s kršitvijo zato mu je bilo odrejeno pridržanje.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 25. april 2022 ob 09:46
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 22. aprila, ob 7.40 so policisti bili obveščeni o narisanem grafitu na eni od trgovin. Patrulja je ugotovila, da je neznan storilec narisal nerazumljive grafite na fasado trgovine. V kolikor bo neznan storilec izsleden bo zoper njega izdana odločba v hitrem postopku zaradi kršitve določil Zakona o javnem redu in miru. Trenutno zadeva zaključena z uradnim zaznamkom.

Ob 11.21 so policisti v enoti sprejeli vlogo za začasno zaščito treh oseb državljanov Ukrajine, kar bo odstopljeno na UE Ormož.

Ob 22.02 so policisti opravili kontrolo gostinskega lokala, kjer je vinjen gost kršil določila ZJRM, kljub opozorilu je kršitelj nadaljeval s kršitvijo zato mu je bilo odrejeno pridržanje po čl. 109/2 ZP-1. Kršitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 23.43 so policisti na javni prireditvi proti Potrdilu o zaseženih predmetih zasegli delce neznane rastline zeleno rjave barve. Zasežene snovi bodo poslane v analizo in po pridobljeni analizi bo zoper kršitelje izveden ustrezen ukrep.

V soboto, 23. aprila, ob 06.11 so policisti opravili ogled kraja prometne nesreče I. kategorije in sicer je voznik trčil v srno in si poškodoval vozilo. Na kraju so policisti ugotovili, da voznik in vozilo izpolnjujeta pogoje za udeležbo v cestnem prometu, zato so odstopili od ogleda in izdali obvestilo o odstopu od ogleda.

Ob 11.35 je patrulja imela v postopku voznika osebnega vozila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je pokazal 0.99 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Proti potrdilu je na kraju vozniku bilo odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in zoper njega sledi predlog za uvedbo postopka o prekršku na Okrajno sodišče.

Povzročil nesrečo in napadel pričo

Ob 13.19 so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije in pobegom s kraja. Patrulja je na kraju ugotovila, da je do nesreče prišlo zaradi nepravilnega vključevanja povzročitelja. Povzročitelj je s kraja odpeljal ne da bi nudil svoje podatke oškodovancu. V zvezi obravnavane zadeve je bilo ugotovljeno tudi, da je povzročitelj kršil Zakon o javnem redu in miru, saj je fizično napadel pričo. Zoper povzročitelja bo izdana odločba v hitrem postopku zaradi kršitve Zakona o pravilih v cestnem prometu in Zakona o javnem redu in miru.

Ob 18.40 so bili obveščeni o prometni nesreči III. kategorije, da je padel voznik kolesa s pomožnim motorjem in se pri tem telesno poškodoval. Na kraju je bilo z ogledom kraja in zbiranjem obvestil ugotovljeno, da je voznik zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča, padel po vozišču in se poškodoval. Izdan mu je bil plačilni nalog v zvezi kršitve določil ZPrCP, prav tako bo na ODT Ptuj posredovano poročilo.

V nedeljo, 24. aprila, ob 11.50 so policisti bili obveščeni o domnevni kršitvi na volišču: patrulja v razgovorih z udeleženimi ni ugotovila kršitve. Zadeva je bila zaključena z uradnim zaznamkom.

Dva voznika vozila pod vplivom alkohola, voznica ostala brez vozila

Ob 16.21 je patrulja imela v postopku voznika osebnega vozila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je bil 0.34 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je na kraju proti potrdilu bilo začasno odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja in izdan plačilni nalog.

Ob 21.40 je patrulja imela v postopku tujega voznika osebnega vozila, kateremu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti. Rezultat preizkusa je bil 0.60 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je na kraju proti potrdilu bilo odvzeto vozniško dovoljenje, prepovedana nadaljnja vožnja ter odrejeno pridržanje do izročitve v postopek dežurnemu sodniku skupaj z odložilnim predlogom.

Ob 21.47 je patrulja imela v postopku voznico osebnega avtomobila, katera je vozila brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Voznici je bilo na kraju proti potrdilu odvzeto vozniško dovoljenje ter zasežen osebni avtomobil. Zoper kršiteljico sledi obdolžili predlog.



Več v Črna kronika