Bojan Čudić, najboljši strelec v zgodovini kluba, odigral zadnjo tekmo v dresu Jeruzalema Ormoža

Barve ormoške zasedbe je branil vse od leta 2003, v državnem prvenstvu pa je dosegel kar 2.522 golov in tako zaseda mesto najboljšega strelca tega rokometnega tekmovanja.

Prlekija-on.net, sobota, 28. maj 2022 ob 12:09
Bojan Čudić je odigral zadnjo tekmo v dresu Jeruzalema Ormoža

Bojan Čudić je odigral zadnjo tekmo v dresu Jeruzalema Ormoža

V petek, 27. maja, je bil odigran zadnji krog Lige NLB, Celjani pa so pred domačimi navijači dvignili pokal državnih prvakov. V Ormožu sta se na zadnji tekmi pomerili domači RK Jeruzalem Ormož in RD Koper, ki sta se na koncu razšla z neodločenim izidom. Po zadnji tekmi so Koprčani osvojili končno šesto, Ormožani pa deseto mesto v Ligi NLB.

A tekma je bila bolj pomembna zaradi dejstva, da je svojo zadnjo tekmo v dresu Jeruzalema Ormoža odigral Bojan Čudić, najboljši strelec v zgodovini kluba. Barve ormoške zasedbe je branil vse od leta 2003, v državnem prvenstvu pa je dosegel kar 2.522 golov in tako zaseda mesto najboljšega strelca tega rokometnega tekmovanja.

Čudić je po tekmi med drugim povedal: "Vesel sem, da sem se od aktivne kariere poslovil z remijem proti močni ekipi Kopra. Zaslužili smo si točko. Hvala ekipi in vsem, ki so prišli na tekmo. Sem brez besed."

V sicer izenačeni predstavi se je zmaga najprej nasmihala Primorcem, ki so v zadnjem delu tekme povedli s 27:24. A gostitelji niso vrgli puške v koruzo, po golu Nika Ćirovića so v 58. minuti izenačili na 28:28. V naslednjem napadu je Andraž Makuc rokometaše z Obale znova popeljal do vodstva z 29:28, izenačujoči gol pa je v zadnji minuti dosegel Jan Mlač Černe. V domači ekipi je bil na najbolj učinkovit Ćirović z desetimi, v gostujoči pa Matevž Žagar s šestimi goli. Ćirović je bil tudi igralec tekme.

Bojan Čotar, trener Kopra je ob tem povedal: "Čestitke Bojanu Čudiću! Vsi smo utrujeni, malo razočarani, saj smo prednost na koncu zapravili."

RK Jeruzalem Ormož : RD Koper 29:29 (16:16)
Ćirović 10 (1), Žuran 6; Žagar 6, Kete 5.

Igralec tekme: Nik Ćirović (RK Jeruzalem Ormož)

Celotna statistika tekme je dosegljiva tukaj.

Foto: Špela Jambriško



Več v Šport